31 de març de 2017

El bolivià Gonzalo Lema, guanyador del XI Premi L'H Confidencial de novel·la negra

[Casa Amèrica Catalunya, 30 de març de 2017]


Casa Amèrica Catalunya ha acollit la presentació de Que te vaya como mereces, de l'autor bolivià Gonzalo Lema, obra guanyadora del prestigiós premi de novel·la negra L'H Confidencial que concedeix l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat. "Al meu país, aquest premi és una enorme notícia", ha afirmat el creador del detectiu Santiago Blanco, un personatge que deixa empremta en el lector.
Per segon any consecutiu, el Premi L'H Confidencial recau en un autor llatinoamericà. En la passada edició el guardonat va ser l'escriptor cubà Vladimir Hernández per la novel·la Indómito. Gonzalo Lema Vladimir Hernández dialogaran amb Jordi Canal, expert en novel·la negra i director de la Biblioteca La Bòbila de l'Hospitalet, el proper dijous 6 d'abril a la nostra seu.

"El L'H Confidencial és una aposta valenta i important per la cultura i la literatura", ha assenyalat David Quirós, regidor de Cultura de l'Hospitalet de Llobregat, ciutat veïna de Barcelona i la segona més important de Catalunya.

Antoni Traveria, director general de Casa Amèrica Catalunya, ha presentat l'acte en què Blanca Rosa Roca, directora de Roca Editorial, ha destacat com Santiago Blanco, el protagonista de la novel·la guanyadora, recorda Pepe Carvalho, el llegendari investigador de l'escriptor barceloní Manuel Vázquez Montalbán.

"Per escriure novel·les cal ser un somiador", ha dit Gonzalo Lema, qui ha declarat estar "profundament content" pel premi rebut. Que te vaya como mereces és un títol "ideal per impacientar la gent", ha afegit.

Interpel·lat per la situació actual de la literatura al seu país, Lema ha qualificat de "molt bo" que les noves generacions d'autors escriguin en tots els gèneres i ha subratllat: "L'escriptor a Bolívia, llegit o no, és respectat".
0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative