Premi L'H Confidencial
LA NOVEL·LA LAS JAURÍAS D’ ALBERTO GIL, 
GUANYA EL 14È PREMI L’H CONFIDENCIAL


L'Ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat, que ha apostat decididament per la literatura de gènere amb la creació de la Biblioteca la Bòbila, biblioteca pionera a Espanya en la formació i manteniment d'un fons especial de gènere negre i policíac, i RocaEditorial, interessats ambdós en la promoció i difusió de la lectura de gènere negre, han acordat convocar el Premi L'H Confidencial, premi de novel·la negra.


L’escriptor i periodista madrileny Alberto Gil és el guanyador de la 14a edició del Premi de Novel·la Negra L’H Confidencial amb l’obra Las jaurías, protagonitzada per un periodista que investiga un crim polític. Es tracta d’una novel·la de frontera que uneix una clara vocació realista amb una trama intimista.
El jurat ha escollit Las jaurías per unanimitat, de la qual valora especialment que és una novel·la de frontera, amb una trama situada a La Raya, una zona poc tractada literàriament que es troba entre Badajoz i Portugal. El jurat també destaca l’interès a mostrar els excessos de les dues dictadures de la península i la seva connivència amb el contraban i els oligarques locals de l’època.
El periodista Abel Castro investiga l’assassinat d’un general portuguès per part de la PIDE, la policia política de Salazar, amb l’ajuda de Catarina Chagas. La investigació del crim polític passa a un segon pla quan emergeix la tragèdia familiar de Catarina.

Alberto Gil va néixer a Madrid el 1952. És autor de més de trenta llibres de viatges i assajos, com La censura cinematográfica en Espanya; de la novel·la negra Ocho pingüinos, ambientada a Madrid el 1963, i del llibre Espíritus de Nueva York, il·lustrat per Fernando Vicente i editat a final de 2019.


El jurat del Premi ha estat presidit pel regidor de Cultura, David Quirós, i integrat per l’editora Blanca Rosa Roca; la cap de Biblioteques de L’Hospitalet, Anna Riera; la directora en funcions de la Biblioteca la Bòbila, Esther Ruiz; el coordinador del Club de Lectura de Novel·la Negra, Manolo López Poy;  la integrant del Club de Lectura de Novel·la Negra Margarida Guinart, i els especialistes en novel·la negra Jordi Canal i Àlex Martín.
El premi, promogut per la Biblioteca la Bòbila i convocat per l’Ajuntament de L’Hospitalet i Roca Editorial, està dotat amb 12.000 euros i la publicació de la novel·la, i s’ha consolidat com un dels més prestigiosos del gènere negre.

El lliurament del premi tindrà lloc el 28 de novembre en un acte públic a la Biblioteca la Bòbila.

En aquesta edició s’hi han presentat 160 originals.Guanyadors del Premi L'H Confidencial
2020.  Las jaurías, d' Alberto Gil (Espanya) 
2019.  Nuestra señora de la esperanza, de David Monthiel (Espanya)
2018.  Desert
2017.  Que te vaya como mereces, de Gonzalo Lema (Bolivia)
2016.  Indómito, de Vladimir Hernández (Cuba)
2015. Los crímenes del opio, de Daniel Santiño (Espanya)
2014. La chica que llevaba una pistola en el tanga, de Nacho Cabana (Espanya)
2013. El asesinato de los marqueses de Urbina, de Mariano Sánchez Soler (Espanya)
2012. La llamada de un extraño, de Rafael Alcalde (Espanya)
2011. Las niñas perdidas, de Cristina Fallarás (Espanya)
2010. Caminos cruzados, d' Erlantz Gamboa (Espanya)
2009. El baile ha terminado, de Julián Ibáñez (Espanya)
2008. Retrato de familia con muerta, de Raúl Argemí (Argentina)
2007. Ley garrote, de Joaquín Guerrero-Casasola (Mèxic)

Premis L'H Confidencial: Totes les cobertes


0 comentaris:

Publica un comentari

 
Google Analytics Alternative