31 de març del 2017

El berguedà Màrius Moneo s'endinsa en el gènere negre i publica «Tocar el dos no és tan senzill»

[Nació Berguedà, 31 de març de 2017]

 L'escriptor i professor de secundària elabora una novel·la negra, mirall de la societat


Després d'haver escrit diversos llibres, contes, poemes i obres de teatre, l'escriptor berguedà Màrius Moneo s'ha decidit endinsar en el món de la novel·la negra. Així, el proper dissabte 1 d'abril presentarà, a les 19.00 hores, la seva última creació, basada en crims i investigacions policials, des de la Llibreria Quatre Cantons. 

Aquest nou llibre explica l'entrellat d'un crim enrevessat i macabre, que el sotsinspector Gil Alabau intenta resoldre, malgrat que la majoria de sospitosos i situacions s'acaben encavallant perquè això no sigui així. Alabau, però, és un home perseverant, i malgrat que tot sembla impossible, va encaixant les diverses peces, en un "puzle enganyós ple de paranys", indica l'autor a la sinopsis de la novel·la, que també ho descriu com "un tauler relliscós que, al capdavall, esdevé un mirall que reflecteix la mentalitat que impera en la nostra societat, tan civilitzada, altruista i solidària, com a mínim, de cara enfora". 

Moneo, actualment professor de secundària, ha conreat teatre i la narrativa per a adults i joves, i ha rebut diversos premis, com ara el premi d'humor i sàtira Jaume Maspons i Safont; el primer premi Ciutat de Gandia; el premi Carmesina de narració infantil; el premi de narrativa Ciutat de Sagunt; el primer premi del Concurs de relats per dramatitzar de Sant Antoni de Vilamajor, i el premi Cavall Fort.




0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative