10 de maig del 2013

Digue'm alguna cosa bruta, de Diego Ameixeiras (Pulp Books)


Diego Ameixeiras. Digue'm alguna cosa bruta. Traducció Esteve Valls. Cangas do Morrazo: Pulp Books, 2013. ISBN: 978-84-938577-2-1

La ciutat d'Ourense, aquí anomenada Oregon, és la protagonista d'aquesta novel·la de Diego Ameixeiras. Pels seus carrers trobem fragments de vides desgastades que malden per sortir, sense àxit, dels atzucacs en què es troben atrapades,

En aquesta història criminal escrita amb una prosa àgil i directa, Ameixieras forma un tot reunint aquests fragments d'ombra amb els quals treu a la llum les parts més fosques de l'ànima humana.

Digue'm alguna cosa bruta va rebre el Premi especial del Director de la Setmana Negra de Gijón i suposa la confirmació de la maduresa literària de Diego Ameixeiras, un dels autors més originals i valuosos de la narrativa gallega del segle XXI.

Diego Ameixeiras (Lausana, 1976) és periodista i guionista de cinema i televisió. Ha treballat en diverses sèries emeses per la Televisió de Galícia (Terra de Miranda, Os Atlánticos, Matalobos) i és coguionista dels llargsmetratges 18 comidas (Jorge Coria, 2010) i La mujer del Eternauta (Adán Aliaga, 2011).

Fins ara ha publicat les novel·les de gènere negre Baixo mínimos (2004), O cidadán do mes (2006) i Asasinato no Consello Nacional (2010). Amb Tres segundos de memoria va aconseguir, l'any 2006, el prestigiós Premi Xerais de Novel·la en llengua gallega.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative