30 de març del 2007

Un guionista de televisió mexicà guanya el premi L'H Confidencial de novel·la negra

[El Far, 30 de març de 2007]

Quim Casas

Ley garrote. Aquest és el títol de l'obra guanyadora de la primera edició del premi de novel·la negra L'H Confidencial, organitzat per l'Ajuntament de l'Hospitalet i Roca Editorial. El seu autor és el mexicà Joaquín Guerrero, guionista de televisió amb diversos reconeixements i finalista dels premis Juan Rulfo i Alfaguara.

Ley garrote és la primera novel·la negra d'aquest mexicà resident a Salamanca. "És molt difícil escriure novel·la negra perquè els seguidors d'aquest gènere són uns apassionats. Recorden fragments i frases senceres. Coneixen més detalls que el mateix escriptor o que els teòrics. Això intimida a qualsevol", va manifestar en la presentació del llibre, divendres passat.

L'autor va explicar que va créixer en una casa que estava a sobre d'una funerària, al costat d'un hospital i just al davant d'una comissaria de policia. "Una situació així, sens dubte, marca el caràcter. També he utilitzat alguns detalls per a la novel·la", va explicar Guerrero, qui va confesar que li agradaria "viure del crim".

La novel·la gira al voltant de la vida d'un investigador privat, Gil Baleares, que necessita diners per comprar-se un cotxe i accepta investigar el segrest d'Alícia del Moral, filla del propietari d'una fàbrica de dolços. El pare del protagonista juga un paper important en la història. Es tracta d'un ex-policia judicial, tota una llegenda en el món de la corrupció policíaca dels anys setanta a Mèxic DF. Ara té Alzheimer i manté una estranya relació amb el seu fill.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative