19 de febrer del 2007

'Black & Barna', un nou bloc de novel·la negra

[Vilaweb, 19 de febrer de 2007]

És una iniciativa de la Biblioteca Montbau de Barcelona, amb el patrocini de VilaWeb

La Biblioteca Montbau-Albert Pérez Baró ha obert un bloc dedicat a promoure, amb els recursos de la xarxa, els itineraris literaris guiats que organitza trimestralment. El bloc es diu 'Black & Barna: passejades literàries per la Barcelona negra'. Per començar, la biblioteca de Montbau proposa un itinerari a partir de l'argument del llibre d'Andreu Martín, 'Pròtesi'. La iniciativa forma part de BCNegra, tercer aplec de novel·la negra de Barcelona.

S'han vinculat a la iniciativa cinc biblioteques d'arreu de Catalunya, que compten amb clubs de lectura interessats per la novel·la negra: La Bòbila de l'Hospitalet de Llobregat, la Biblioteca Santa Oliva d'Olesa de Montserrat, la Pere Calders de Viladecans, la Biblioteca Pública de Lleida, així com la llibreria Negra y Criminal.

Els apunts del bloc, elaborats per un personatge anomenat 'Il Commissario', oferirà informacions útils sobre la novel·la, curiositats sobre l'autor, dades dels espais emblemàtics de l'itinerari... La voluntat és que els amants del gènere negre i lectors de 'Pròtesi' participin en el bloc aportant els seus comentaris.

Des del bloc 'b&b' es pot accedir a l'itinerari de Pròtesi (un recorregut interactiu, amb fotografies) que es desenvolupa pel barri de la Ribera de Barcelona, amb aturada a la basílica de Santa Maria del Mar, el Passeig del Born, el bar Mundial de la Plaça Sant Agustí Vell... També disposeu d'una desena d'enllaços recomanats sobre novel·la negra.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative