28 de desembre del 2006

Cicle de cinema negre a La Bòbila amb pel·lícules franceses

[El Pont d'Esplugues, 151, novembre-desembre de 2005]

Joies del polar francès és el títol del cicle de cinema negre que la biblioteca La Bòbila va realitzar durant el mes de novembre. Ascensor para el cadalso (2 de novembre), Pickpocket (dia 9), La evasión (dia 16) i Tirad sobre el pianista (dia 23) són les quatre pel·lícules que es van poder veure, de manera gratuïta. Des de la biblioteca es considera que el cinema negre francès, també anomenat polar, ha estat un dels més interessants i actius d'Europa.

Alta participació en el premi internacional de novel·la negra L'H Confidencial 2007

Un total de 66 originals opten a la primera edició del premi internacional de novel·la negra L'H Confidencial, convocatòria que porta el nom de la revista interna de la Biblioteca de la Bòbila. El premi és obert a escriptors en llengua castellana, sigui quina sigui la seva nacionalitat, procedència o lloc de residència. Els organitzadors (Ajuntament de L'Hospitalet i Roca Editorial) han rebut 14 originals de Catalunya, 35 de la resta de l'Estat, 2 d'Alemanya i 14 d'Amèrica, amb autors d'Argentina, Colòmbia, Xile, Veneçuela, Equador, Mèxic i Estats Units. El veredicte s'emetrà el 15 de desembre proper, però no es farà públic fins al 24 de març de 2007. La novel·la guanyadora serà editada per Roca Editorial, dins de la seva col·lecció especialitzada Roca Criminal, i el seu autor rebrà un premi de 12.000 euros.

González Ledesma parla de la seva darrera novetat, "Méndez"

El novel·lista Francisco González Ledesma va visitar la Biblioteca La Bòbila el 26 d'octubre passat, per parlar de la seva darrera novetat literària, Méndez, editada en la col·lecció Tapa Negra de l'editorial Almuzara. González Ledesma és una de les grans figures de la novel·la negra actual al nostre país. El fons literari de la Biblioteca la Bòbila compta amb tretze obres diferents, inclosa Crónica sentimental en rojo, amb la qual va guanyar el prestigiós premi Planeta durant 1984.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative