Francisco Caudet Yarza. Al otro lado del pupitre: cómo vi y viví por dentro la novela popular. Sant Joan Despí: Representaciones Editorial, 2015.
L'autor ens avisa al llarg de l'obra que aquesta no és més que un acoblament anàrquic de les seves vides personal i professional, perquè així ha estat, amb punts i comes, en la realitat pura i dura. També afirma que és possible que molts lectors se sorprenguin --fins i tot es poden sentir decebuts-- per l'enfocament que ha donat a aquest volum, i afegeix, que no ha fet altra cosa que seguir les pautes establertes per ell mateix, des del primer dia en que es va sentir professionalitzat com autor de novel·la popular: escriure sense pensar en els altres, sense pensar que algú podia llegir les seves novel·les, fins i tot, sense importar-li massa. De no ser així, hagués sentit coartada la seva llibertat literària. Si després, el seu treball era ben rebut, se sentia l'home més feliç del món.
Els editors s'han rendit a l'evidència de l'esforç i la voluntat fèrria que ha bolcat en Caudet en aquest llibre, tenint en compte, a més, que quan li van proposar d'escriure'l, es va negar rotundament a redactar-lo. Va ser necessari que persones properes a ell, com la seva dona, en Jordi Canal, director de la Biblioteca La Bòbila o en Fernando Millán, auxiliar i fan dels seus bolsilibros, el convencessin que avui en dia era potser l'únic escriptor de novel·la de butxaca que podia portar a terme aquesta tasca. Segurament també hi ha tingut a veure el fet que en Francisco Caudet, malgrat haver fet incursions en d'altres àmbits del món literari, sempre s'ha sentit orgullós al màxim d'haver participat com autor --durant més de 40 anys-- en la novel·la popular espanyola.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada