6 de febrer del 2014

Comença un nou cicle de cinema per a escolars

[L'H digital, 5 de febrer de 2014]


Amb projecció de films com Persépoli o Intocable

El programa Cinema i Educació arriba aquest segon trimestre a l’alumnat dels centres de primària, secundària, batxillerat, cicles formatius i escoles d’adults. les projecccions s'adrecen a quatre zones educatives de la ciutat: Collblanc-la Torrassa, Bellvitge- el Gornal, Pubilla Cases - Can Serra i la Florida. 
Les pel•lícules que es projecten són en català, s'han escollit per nivells educatius i van acompanyades d’una proposta didàctica per treballar a l’aula.
La proposta considera el cinema com una eina que complementa l’ensenyament per potenciar una educació fonamentada en els valors de la solidaritat, la convivència i la igualtat d’oportunitats entre homes i dones.
A més, es promou la cohesió de la població escolar mitjançant el contacte directe entre el professorat i l’alumnat. Tot plegat gràcies al llenguatge propi del cinema que afavoreix una reflexió sobre l’experiència humana i les relacions socials.
Els films escollits són Kerity i la casa dels contes, per primer i segon de primària; Azur i Asmar, per tercer i quart; El viatge de Chihiro, per primer i segon cicle d’ESO; Persèpolis, tercer i quart d’ESO i Intocable, per batxillerat i cicles formatius.
El cicle es va iniciar el mes de gener i finalitzarà el 4 de juny. Les pel•lícules es projecten als centres culturals la Bòbila, Bellvitge, a l'Auditori de la Torrassa i al Centre Municipal la Florida Ana Díaz Rico. Aquest és el cinquè any que es porta a terme aquest projecte pedagògic que es va iniciar a Collblanc – La Torrassa.
El tinent d'alcaldia d'Atenció a les Persones i regidor d'Educació, Lluís Esteve, ha dit que "és la cinquena edició d'aquest programa amb diversos objectius: crear un recurs educatiu per als centres amb films escollits pel seu caràcter pedagògic; fomentar el català; i formar xarxa entre els diversos centres educatius".
El regidor d'Educació ha recordat que "3.000 alumnes han passat per aquest programa i en temps de crisi és bo donar recursos gratuïts a les escoles per fer activitats extraescolars".
Per la seva part, el regidor de Cultura, Jaume Graells, ha destacat el paper del cinema com a eina educativa. "Permet treballar temes que preocupen als alumnes i a tota la societat, alhora que s'estudia el llenguatge audiovisual. D'altra banda, als alumnes els motiven en sortir de l'aula". Graells ha afegit que es un programa que és possible gràcies als Plans d'Entorn i ha lamentat que la Generalitat hagi deixat de finaçar aquests programes.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative