3 de maig del 2024

Galeria dels murris: John Rhode

 

John Rhode (3 de maig de 1884). Autor, d'una sèrie de llibres protagonitzats per Lancelot Priestley, un detectiu de butaca, com Reunión aplazada

Reunión aplazada, de John Rhode

Rhode, John. Reunión aplazada. Buenos Aires : Acme, 1946

Los invitados del fin de semana del financiero Sir Gerald Uppingham en su finca de campo Bucklesbury Park irrumpen en su estudio cerrado con llave y descubren su cadáver, fallecido por ácido prúsico. Se llama al inspector Hanslet de Scotland Yard, pero como es habitual, se ve obligado a recurrir a Priestley para resolver completamente la compleja cuestión de cómo y por qué murió Uppingham y quien le mató.

2 de maig del 2024

L'H Confidencial Cicles de cinema negre: Estrenades el 1999

 




"Estrenades el 1999".

Tot va començar el 1999. Especialment per a nosaltres: el 27 de març d'aquell any es va inaugurar la Biblioteca La Bòbila. Aquelll mateix any es van estrenar algunes pel·lícules que, com nosaltres, han sabut envellir divinament.

Tots els divendres de maig a les 18 h. 
  • Divendres, 3: Los elegidos, de Troy Duffy
  • Divendres, 10: Ejecución inminente, de Clint Eastwood
  • Divendres, 17: Asesinato en 8 mm, de Joel Schumacher
  • Divendres, 24: El club de la lucha, de David Fincher

Merci pour le chocolat, de Charlotte Armstrong (en francès)

 

Armstrong, Charlotte. Merci pour le chocolat. Paris : Éditions Payot & Rivages, [2010] ISBN :9782743606978

Une étudiante en art est choquée d'apprendre que, alors qu'elle était nouveau-née, elle a été brièvement échangée avec le jeune fils d'un artiste de premier plan, en raison d'une confusion à la maternité. Son imagination prend le dessus et elle décide de visiter la villa de l'artiste, aujourd'hui âgé, avec l'argument qu'il pourrait s'agir de sa fille. Leur arrivée perturbe involontairement un plan soigneusement élaboré par la seconde épouse de l'homme visant à empoisonner le fils du précédent mariage. Bien que l'artiste se souvienne de la confusion à l'hôpital, il ne croit pas que la jeune fille soit sa fille. Il reconnaît qu'elle a un talent artistique et l'invite à passer quelques jours avec lui en tant qu'étudiante. Durant son séjour dans la villa, l'étudiante en vient à croire non seulement que la belle-mère a tenté d'empoisonner le fils, mais qu'elle a peut-être aussi assassiné la première épouse, et qu'elle pourrait désormais être elle-même la cible de la femme vengeresse et possessive.


Galeria dels murris: Charlotte Armstrong

 

Charlotte Armstrong (2 de maig de 1905). Autora, entre d'altres, de Merci pour le chocolat.

Llibres seus de gènere negre a les biblioteques de L'Hospitalet 

1 de maig del 2024

Galeria dels murris: Carlos Zanón

 

Carlos Zanón (1 de maig de 1966).  Autor, entre d'altres, de No llames a casa.

Llibres seus de gènere negre a les biblioteques de L'Hospitalet 

No llames a casa, de Carlos Zanón

 

Zanón, Carlos. No llames a casa. Barcelona : RBA, 2012 ISBN: 9788490061473

Barcelona. 2012. Bruno, Raquel y el hermanastro de esta, Cristian, parecen haber dado con el negocio que les sacará de la miseria, de dormir en parques y cajeros automáticos. Se apostan alrededor de las casas de citas donde las parejas acuden de día y de noche. Al salir, las siguen, apuntan las matrículas de los coches, consiguen saber quién es el titular del vehículo y después llaman y ponen precio a su silencio.

30 d’abril del 2024

Galeria dels murris: Jacqueline Winspear

 

Jacqueline Winspear (30 d'abril de 1955). Autora, entre d'altres, de Maisie Dobbs : una detective con intuición. 

Maisie Dobbs: una detective con intuición, de Jacqueline Winspear

 

Winspear, Jacqueline. Maisie Dobbs: una detective con intuición. Madrid : Maeva, 2022 ISBN: 9788419110220

Londres, 1929. Maisie Dobbs abre una oficina como flamante investigadora privada en el centro de Londres y se convierte en una de las primeras mujeres detective de la época. Su primer caso, la investigación de la supuesta infidelidad dela esposa de un hombre de la alta sociedad, la lleva a un lugar conocido como El Retiro, un refugio de convalecientes de la Primera Guerra Mundial.

Galeria dels murris: abril

Canal recomanació (maig 2024): Jordi Canal


Charles Williams. Infierno sin fuego. [Hell hath no fury]Buenos Aires : Gránica, 1974



Infierno sin fuego es possiblement la millor novel·la de Charles Williams, un dels grans autors de la segona generació de la novel·la negra nord-americana junt amb David Goodis i Jim Thompson, i incomprensiblement no ha estat mai publicada a Espanya. Sort en tenim que al fons de gènere negre i policíac de la Bòbila hi ha aquesta edició argentina dels anys setanta.
Aquesta novel·la és la base literària del film de Dennis Hopper Hot Spot (1990), que aquí es va estrenar com a Labios ardientes. Una història protagonitzada pel rodamón Harry Madox, que arriba a un poble petit, troba feina de venedor de cotxes i veu la oportunitat de robar el banc... I també hi ha dues dones, i fa molta calor... Molta....

    


29 d’abril del 2024

Galeria dels murris: Sandrine Destombes

Sandrine Destombes (29 d'abril de 1971). Autora, entre d'altres, de Madame B

 
Google Analytics Alternative