17 de gener del 2014

Elles també maten, d'Anna Maria Villalonga [ed.] (Llibres del Delicte)


Elles també maten. A cura d'Anna Maria Villalonga. Barcelona: Llibres del Delicte, 2014. ISBN: 978-84-941064-1-5

Quan manifestem que Elles també maten no ens estem referint a les escriptores en general, sinó que al·ludim, particularment, a les autores que escriuen --o poden escriure-- en català. Les hem comminat a demostrar que el "negre" fet per dones catalanes està ben viu i han respost com una sola veu, entusiàsticament.

Amb aquest recull de relats no hem intentat fer un exercici de literatura criminal femenina, que ja existeix i rutlla molt bé. Simplement és un recull de relats que demostra que les autores catalanes escriuen allò que els surt de l'ànima, però que si cal matar, maten. Vam demanar a tretze escriptores que composessin un relat ben negre. Fora manies i supersticions. El tretze és un bon número i entre totes han construït una antologia que enlluerna per la diversitat de les veus que la integren.

Elles també maten és un recull ric, heterogeni i farcit de registres amb la participació de Margarida Aritzeta, Teresa Solana, Carme Torras, Maria Carme Roca, Núria Cadenes, Esperança Camps, Empar Fernández, Susana Vallejo, Susana Hernández, Marta Banús, Laura Diaz-Roig, Mònica Batet i Anna Maria Villalonga.




0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative