25 d’octubre del 2013

MUNCE: dones amb fons negre

[e-Catalunya, 24 d'octubre de 2013]

Jordi Llobet Domènech

En el món de la moda, cada temporada s'obre amb nous colors; en canvi, en el món de les lletres, el color negre domina des de fa temps totes les estacions. L'interès pels tons negres té una nova expressió a la Universitat de Barcelona amb el projecte MUNCE, Mujeres y Novela Criminal en España (1975-2012): autoras, figuras de poder, víctimas y criminales.


En el marc del Centre Dona i Literatura, grup de recerca de la Facultat de Filologia de la UB especialitzat en estudis de gènere, s'ha desenvolupat aquest projecte d'estudi de la novel·la criminal escrita per dones a Espanya entre 1975 i l'actualitat.

Els objectius bàsics del grup de recerca, encapçalat per Elena Losada Soler, són d'una banda, elaborar una base de dades en línia dedicada a recollir la producció espanyola de novel·la criminal escrita per dones en els darrers 35 anys; i de l'altra, oferir una anàlisi dels textos escollits des de la perspectiva dels estudis feministes, de dones i de gènere, amb una dedicació especial a la representació de les dones com a figures de poder, com a víctimes i com a criminals.

El color negre domina l'escenari de les lletres i la negror s'escampa, especialment, en algunes llibreries, com ara Negra y criminal, i, especialment, en una biblioteca, La Bòbila i els seus aparadors virtuals negres.




0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative