Rafael Vallbona
Dues setmanes abans que esclatés el maig parisenc a València va néixer la llibreria Tres i Quatre què, pels temps que corrien, era un acte més revolucionari com llençar llambordes a les CRS. La setmana passada van commemorar aquests primers 45 anys de vida, que no són pocs. Bombardejada, perseguida i insultada, la llibreria ha estat i és un referent de la cultura valenciana, la que es fa en la llengua pròpia i en la què dia a dia hi ha més gent que hi parla, pensa i viu. I és que, malgrat la caverna política i mediàtica, Tres i Quatre, Acció Cultural i l’Octubre Centre de Cultura són, probablement, alguns dels sòlids pilars que sostenen el valencianisme també ara que van maldades.
Reduint el significat legal de còpia privada al mínim i permeten les fotocòpies a raig, el ministre Wert acabarà matant la creació i l’edició a tot l’estat, que deu ser el què vol. CEDRO, l’entitat de gestió dels escriptors, ha posat en marxa una campanya per què s’enviïn correus al ministre insistint en el tema. Si ho voleu fer, l’adreça és: secretaria.ministro@mced.es. No hi ha més sord que el què no hi vol sentir.
Les biblioteques no s’arruguen i tot el dia pensen quina en poden fer per atraure lectors. La Bòbila de l’Hospitalet i la Marià Vayreda d’Olot s’han unit per proposar als afeccionats al gènere policíac un viatge negre a Marsella, aprofitant que la ciutat és la capital europea de la cultura 2013. Amb l’atractiu nom de ‘Una passejada per la Marsella de Jean Claude Izzo’, els dies 14, 15 i 16 de juny organitzen una ruta pels escenaris de la trilogia de novel·les protagonitzades pel policia Fabio Montale als anys 90. A biblabobila@l-h.cat hi ha places. Llibres i viatges, això és bona vida.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada