23 d’abril del 2012

Signatura d'autors de L'H a l'estand de les Biblioteques

[digital-h.cat, 23 d'abril de 2012]



Durant tot el dia a la rambla de Just Oliveras

 Els autors de L’Hospitalet que han editat llibre durant el darrer any signaran exemplars durant la Diada de Sant Jordi a l’estand de les Biblioteques de la ciutat instal·lat a la Rambla de Just Oliveras, entre ells el guanyador de l Premi L'H Conficencial 2012 de novel·la negra, Rafael Alcalde.
D’11 del matí a 8 del vespre hi seran 21 autors o entitats locals per signar exemplars de les seves publicacions. Aquest és el programa previst:
11h-12h
Ágora poética de l’Associació Luz de luna. Primera antologia de l’entitat de L’Hospitalet nascuda l’any 2000 que agrupa poetes i escriptors. El llibre es va editar l’any 2010.
¿El secreto?, el amor, de Francisco García Pérez. Professor de poesia, escriptura i literatura universal al Centre Cultural Collblanc-la Torrasa. Dóna classes dins la Xarxa d’Intercanvi de Coneixements (XIC). Lavanda viu en un temps en el qual la humanitat no té sentiments perquè són extirpats del cervell quan neix una personal. Però Lavanda s’enmora i ho exten com una epidèmia tot i que és impossible. Editat l’any 2011.
12h-13h
El reloj de Neuengamme, de Joan Zafón Trillas. L’autor va néixer a L’Hospitalet, va emigrar a Suïssa i l’any 1977 va tornar a Catalunya. El llibre explica la història d'un home que 70 anys després recupera el rellotge del seu pare, mort al camp nazi de Neuengamme.
Quaderns d’estudi número 25. Miscel·lània hospitalenca, del Centre d’Estudis de L’Hospitalet. Editat l’any 2011 per l’entitat local recull articles escrits de Joan Camós i Cabecerán; Carlos Sancho Ortega; José Luís Cifuentes Perea; Manuel Domínguez; Daniel A. Tirado Fabregat; Nicolás Cortes Rojano i Mercè Otero-Vidal.
Vistes al mar. Una mostra de la diversitat lingüística de L’Hospitalet, del Centre d’Estudis i del Centre de Normalització Lingüística de L’Hospitalet. El poema de Joan Maragall en els 24 idiomes que es parlen a la ciutat. Edició 2012 feta a traves de subscripcions particulars.
13h-14h
Cócteles en el piano bar, de Sava Ferré Benedicto. Editat l’any 2009 recull un seguit de poemes. Alguns naixeren com lletres de cançons inèdites (Piano Bar); la resta són pensaments caòtics (Cócteles) d’uns deu anys d’adolescència, més o menys llargs (Tragos largos), més o menys curts (Shots), més o menys romàntics (Tragos afrutados). L’autor és doctor en Bioquímica i Biologia Molecular per la U.B. i treballa com a autor i editor de llibres de text digitals i articles i llibres científics divulgatius.
La cuina romana per descobrir i practicar, de Josep Maria Solias i Juana M. Huelamo. Els autors són membres de KuanUm¡, un grup de professionals especialitzats en recuperar la gastronomia històrica. El llibre, editat l’any 2011, pretén aconseguir que tothom des de la cuina de casa seva pugui gaudir d’una part important de la cultura romana: la més saborosa i, tal vegada, la més divertida.
La mort del corredor de fons, de Jordi de Manuel. Les vides de tres homes -Hakim, un jove marroquí que arriba a la ciutat fugint de la misèria; Leo, un petit delinqüent barceloní, i Zoran, un georgià immers en el crim organitzat- s'entrecreuen i es barregen en una història dura i trepidant. Forma part del conjunt de novel·les ambientades a la ciutat de Barcelona protagonitzades per l'inspector Marc Sergiot . Editada l’any 2012. L’autor és un expert escriptor que treballar com a educador a Bellvitge.
14h-15h
Kirchner: la forma de la genètica, de J. Oriol Vaca Kirchner. La història d’aquest cognom de tradició alemanya, ara famós a l’Argentina, i la seva relació amb Catalunya, editada l’any 2009. L’autor treballa a L’Hospitalet i té molta relació amb entitats culturals de la ciutat.
15h-16h
Canvi climàtic, d’Anna Maria Fontanals. L’autora és nascuda a L’Hospitalet i és poetessa des de sempre. En aquest llibre de l’any 2009 fa una crida a la responsabilitat col·lectiva sobre el manteniment del planeta.
5 converses a l’Ateneu VI, de Matilde Marcè. Ateneu de Cultural Popular. La presidenta de l’Ateneu va néixer a L’Hospitalet, on va retornar després d’exilar-se a França durant la guerra, per donar classes de català per a adults. Aquesta obra és una compilació de conferències fetes a l’entitat i una de les seves moltes obres de les quals n’es l’autora.-17h
Bajo tus pies la ciudad, d’Antonio Maria Flórez. L’autor és metge cirurgià especialista en Medicina Esportiva, va viure al Brasil i Colòmbia i ara resideix a L'Hospitalet. El llibre editat aquest 2012 presenta una visió de la vida quotidiana de l’urbanita, citant poemes i cançons amb una visió contemporània.
Acerca de la virtud en la època trágica de los griegos y otros relatos, de Luis Villalón Camacho. Aquest hospitalenc és llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació i la seva obra se centra en l’antiga cultural grega, amb la qual ha guanyat diversos premis. Aquest llibre, publicat el 2012 és un d’ells. Són lectures de la Gran Guerra, d’augustos romans, de batalles navals, de contes revisats o de la humanitat en una cosa tan inhumana com una guerra civil.
17h-18h
El tercer Reich. La religión de la sangre, de Nicolás Cortés. Aquest hospitalenc, que va ser regidor a l’Ajuntament, està molt lligat al món del còmic, la cooperació, la història i l’antropologia. Aquesta obra de l’any 2010 aprofundeix en la tergiversació de la cultura por part dels nazis per instaurar idees que pretenien substituir les creences judeocristianes Europa.
A flor de piel (relatos), de Lola Toledano. Aquesta antropòloga treballa a L’Hospitalet amb la gent gran. La seva passió és escriure, com ho demostra la seva darrera obra. També ha escrit llibres sobre la cura de la gent gran.
18-19h
La llamada de un extraño, de Rafael Alcalde. És el Premi L’H Confidencial de novel·la negra d’aquest any i el tercer d’aquest professor d’institut llicenciat en Filosofia i Economia. És una novel·la sobre la condició humana i la desaparició de la intimitat en una societat en la qual les noves tecnologies estan al servei de la comunicació i de la seguretat.
La Cua de Palla: retrat en groc o negre, de Jordi Canal. El director de la Biblioteca de la Bòbila i gran coneixedor de la novel·la negra fa un assaig de referència sobre la col·lecció de novel·la criminal més important de Catalunya. Es va publicar el 2011.
El esplendor de la mentira, de Fernando Gómez Hernández. Són històries que fan un llibre apassionant on queda palès que la realitat supera la ficció i l’habilitat de l’autor per parlar de successos històrics amb humor. Aquest llibre editat l’any 2012 és la seva quarta novel·la.
19h-20h
Lluvia, de Paco Jiménez Guerrero. Aquest veí de L’Hospitalet nascut a Andalusia explica en el seu primer llibre la seva infantesa a l'Andalusia natal i la relació amb la seva germana gran, el caciquisme rural i les dificultats per accedir a la cultura de la gent amb pocs recursos.
20 excursions a peu al voltant de Barcelona en transport públic, de Rafa López. És un especialista en rutes de muntanya i naturalisme que ens proposa descobrir paisatges sorprenents en les muntanyes litorals i prelitorals al voltant de Barcelona, 240 quilòmetres de camins utilitzant el transport públic.
La Catalunya soviètica: el somni que venia de Moscou, de Ramon breu. Professor de secundària, llicenciat en Història Contemporània i formador de formadors nascut al barri de Santa Eulàlia. En la seva obra editada l’any 2011 parla de la fascinació de la URSS ha exercit a Catalunya, en un assaig que ressegueix les petjades del somni soviètic en la realitat catalana de l’època.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative