Les biblioteques Pare Miquel i La Bòbila han esdevingut autèntics centres de dinamització cultural, gràcies a la conjunció de propostes innovadores i noves tecnologies.
Durant els darrers anys, les biblioteques públiques s'han sotmès a un procés de transformació al qual les sales de lectura d'Esplugues, Pare Miquel i La Bòbila, no han sigut alienes. La conversió en autèntics centres de dinamització cultural, combinada amb la incorporació progressiva de les noves tecnologies, ha ampliat enormement les possibilitats d'aprenentatge, formació i diversió a què podem accedir en aquests centres.
El pas més recent en aquest camí ha estat la posada en marxa de la Biblioteca Virtual de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona, on la Biblioteca Pare Miquel compta amb un espai propi (l'accés directe és http://ves.cat/a1bR) en què podem trobar l'agenda d'activitats, recomanacions bibliogràfiques i la llista de serveis; entre els quals, destaca el préstec de llibres electrònics durant 15 dies, iniciativa pionera a la província.
En l'afany per reduir l'escletxa tecnològica, la Biblioteca Pare Miquel -que durant el darrer any ha guanyat 862 socis nous i ha rebut més de 142.000 visites- incorpora el servei internet i +, que ofereix accés a Internet i eines ofimàtiques a les persones usuàries que disposin de carnet. Així mateix, hi tenen a l'abast el servei de reserva d'ordinadors en sala i el de préstec de portàtils. A més, el centre disposa de Wi-Fi per l'accés gratuït a la xarxa. El 2011, un total de 5.211 van fer ús d'Internet i +.
El salt tecnològic de la Pare Miquel també és evident en el nombre de visites que va rebre el seu web l'any passat, més de 19.000, i la presència a les revolucionàries xarxes socials, com Twitter (@paremiquel).
Des de la inauguració dels nous espais de la biblioteca el passat mes de març, una sala polivalent i una àrea multimèdia dedicada a les noves tecnologies i equipada amb 15 ordinadors, s'han afegit a l'oferta els cursos sobre tecnologies de la informació i la comunicació (se n'han impartit tres, amb una participació de 77 alumnes).
Completen el ventall d'alternatives que posa al nostre abast la biblioteca les activitats culturals de tota mena. Els clubs de lectura -Històries Compartides, Cordèlia i Carpe Diem-, la iniciativa Story Time (contes en anglès per a infants), conferències i tertúlies literàries, entre d'altres, que confirmen que a la Pare Miquel podem trobar llibres i molt més.
Internet infantil a La Bòbila
La Biblioteca La Bòbila també ha realitzat un esforç important per adaptar-se i aprofitar les possibilitats de les noves tecnologies. Entre els seus recursos, destaca la dotació de la sala infantil amb un sistema d'autoescolta de CD i l'espai Internet infantil. A més, La Bòbila, amb bloc propi (http://bobila.blogspot.com) i canal YouTube (amb més de 4.000 visites el 2011), disposa de recursos especials per a l'autoaprenentatge d'idiomes.
La Bòbila va registrar l'any passat 149.517 visites, 11.913 de persones usuàries del servei d'Internet. Quant a nous carnets, se'n van fer 1.216.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada