26 de gener del 2012

Rafael Alcalde es mostra sorprès i satisfet per la concessió del premi L'H Confidencial

[digital-h.cat, 26 de gener de 2012]



Escrita en forma de diàleg, no té narradors ni descripcions

L'escriptor barceloní Rafael Alcalde s’ha mostrat sorprès i satisfet per la concessió del Premi Internacional de Novel·la Negra L’H Confidencial. L’obra guanyadora de la sisena edició del premi porta pel títol 'La llamada de un extraño'.

Alcalde considera que la concessió d’aquest guardó significarà un gran impuls per a la seva carrera literària. També destaca que “aquesta és la tercera novel·la i és la tercera vegada que m’ho reconeixen amb un premi, per aquest motiu només puc estar content”.
 
Ambientada a l'Espanya actual, l'autor fa una reflexió sobre la condició humana i la desaparició de la intimitat en una societat on les noves tecnologies estan al servei de la comunicació i la seguretat.
 
La llamada de un extraño explica “com una família normal i corrent assisteix a tot un seguit de complicacions per culpa de la decisió d’una tercera persona”. Per narrar les vicissituds d’aquesta família, l’autor ha escollit el diàleg com a forma literària.
 
Per a l’autor el fet que el premi estigui especialitzat en un gènere és un factor encara més atractiu per a un guardó, “perquè convoca els ànims dels especialistes que busquen el reconeixement en un determinat gènere”.
 
Rafael Alcalde és llicenciat en filosofia i doctor en Economia i, actualment, exerceix de professor de batxillerat a Vilafranca del Penedès. Fins ara, havia publicat dues novel·les: BT (a la mierda), guanyadora del XI Premi de Narrativa Alfonso VIII, i Diario de un anciano, Premi de Novel·la Mario Vargas Llosa 2010.
 
El premi L'H Confidencial es lliurarà en un acte públic a la Biblioteca la Bòbila el pròxim 24 de març. En el mateix acte es farà la presentació de l'obra publicada per Roca Editorial.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative