24 de gener del 2012

Rafael Alcalde és el guanyador de la sisena edició de l'L'H Confidencial

[digital-h.cat, 24 de gener de 2012]



Amb la novel·la La llamada de un extraño

La sisena edició del premi de novel·la negra L’H Confidencial ja té guanyador, és l’escriptor barceloní Rafael Alcalde. 'La llamada de un extraño' és el títol de l’obra guanyadora i és ambientada en l’Espanya actual. El premi es lliurarà el 24 de març a la Biblioteca la Bòbila.
El jurat destaca en aquesta obra la reflexió que l’autor fa sobre la condició humana i la desaparició de la intimitat en una societat en què les noves tecnologies estan al servei de la comunicació i de la seguretat, i l’agilitat d’un text absolutament dialogat que progressa fins abocar-nos en un thriller de conseqüències apocalíptiques.
La novel·la guanyadora es va presentar amb el premi provisional ¿Te suena un tal López? Recordem que el premi el promou la Biblioteca la Bòbila i el convoca l’Ajuntament de L’Hospitalet i Roca Editorial.
El premi serà lliurat en un acte públic a la Biblioteca la Bòbila el proper 24 de març, que comptarà amb la presència de l’autor. En el mateix acte es farà la presentació de l’obra publicada dintre de la col·lecció Roca Criminal.
Nascut a Barcelona el 1961, Rafael Alcalde és llicenciat en filosofia i doctor en Economia. Actualment exerceix de professor de batxillerat a Vilafranca del Penedès i, fins al moment, ha publicat dues novel·les: B.T. (a la mierda), amb què guanyà el XI Premi de Narrativa Alfonso VIII, que convoca la Diputació Provincial de Cuenca; i Diario anciano, Premi de Novel·la Mario Vargas Llosa 2010, que concedeix la Universitat de Múrcia.
El jurat del premi és presidit pel regidor delegat de Cultura de l’Ajuntament de L’Hospitalet, Jaume Graells, i està format per l’editora Blanca Rosa Roca; la cap de Biblioteques de L’Hospitalet, Anna Riera; el director de la Biblioteca la Bòbila, Jordi Canal, i dos lectors apassionats per la novel·la negra, Nancy López, del Club de Lectura de Novel·la Negra, i Paco Camarasa, llibreter de Negra i Criminal i comissari de BCNegra.
En edicions anteriors, el Premi L’H Confidencial ha recaigut en l’aragonesa Cristina Fallaràs amb Las niñas perdidas; el basc radicat a Mèxic Erlantz Gamboa amb Caminos cruzados; el càntabre Julián Ibáñez amb El baile ha terminado; l’argentí radicat a Barcelona Raúl Argemí amb Retrato de familia con muerta, i el mexicà Joaquín Guerrero-Casasola amb Ley garrote. Aquesta última novel·la ha estat traduïda a l’alemany, l’italià i l’anglès, i ha venut els drets per a la seva adaptació cinematogràfica.

Programació de les biblioteques

Les Biblioteques de L’Hospitalet ja tenen a punt l’oferta per aquest primer trimestre de l’any de la qual destaca una nova activitat feta conjuntament amb l’Associació tres quarts per cinc quarts.
Es tracta d’un projecte literari de converses sobre un llibre o un autor que es fa al voltant d’una taula amb un bon sopar a la Bodegueta del Museu, el restaurant de la Masia Serra.
La primera trobada tindrà lloc el 3 de febrer, a les 20.30 hores, per parlar sobre el llibre Paseos con mi madre, de l’escriptor Javier Pérez de Andujar.
En aquest llibre, Pérez de Andujar fa un passeig autobiogràfic i d’homenatge als blocs d’edificis que envolten Barcelona. L’autor recorda els passejos amb la seva mare i de retruc la vida que succeïa al seu voltant: les lluites veïnals i les vagues obreres, els concerts en camps de futbol i les primeres superfícies comercials.
El preu del sopar és de 18 euros i per assistir-hi cal reservar al número de telèfon 83 338 89 25 o al correu electrònic espaidebat@gmail.com.
També s’han programat les activitats per a tota la família, amb l’hora del conte a totes les biblioteques i el cicle de cinema familiar els divendres a la Biblioteca Bellvitge. En aquest cicle es podran veure pel·lícules com Madagascar, Wall-E i Buscando a Nemo, entre altres.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative