28 de març del 2011

Acte de lliurament del premi L'H Confidencial

[digital-h.cat, 28 de març de 2011]


La guanyadora és Cristina Fallaràs amb 'Las niñas perdidas'

Amb un espectacle de música urbana i art visual es va lliurar dissabte el cinquè premi 'L'H Confidencial' de novel·la negra. Al Centre Cultural de la Bòbila va acollir aquest espectacle relacionat amb la trama de la novel·la es desenvolupa en un entorn urbà.

L'espectacle visual va córrer a càrrec del grup Càndida i el musical el va protagonitzar Judith Farrés. Com és habitual, es van llegir alguns fragments de la novel·la. En finalitzar l’acte es va servir als assistents un pisco sour, còctel triat per l’autora guardonada.

Las niñas perdidas és un novel·la crua i trepidant, amb totes les claus del gènere negre. Se centra en la investigació de la desaparició de dues germanes de tres i cinc anys, que es converteix en un recorregut pels baixos fons de Barcelona, amb episodis de pedofília, tràfic de drogues i pornografia infantil.

L’autora, la primera dona que ha guanyat el premi 'LH Confidencial', aprofundeix, a més, en el tema de la maternitat, l’abandonament infantil i el consum d’estupefaents. La protagonista és Victoria González, una detectiva embarassada de cinc mesos amb despatx al barri del Raval. Segons l’autora “tot un tribut a Manuel Vázquez Montalbán”.

Cristina Fallarás (Saragossa, 1968) va estudiar ciències de la informació a la Universitat Autònoma de Barcelona, ha exercit com a periodista a la Cadena Ser, El Mundo, El Periódico de Catalunya, Ràdio 4, Com Ràdio, ADN i Factual. Ha col·laborat en programes televisius de les cadenes Cuatro i Antena 3. Actualment, dirigeix la revista digital Sigueleyendo i treballa d’assessora en temes de comunicació en línia per al sector editorial i dels mitjans de comunicació. Dins el gènere negre, Cristina Fallarás ha publicat No acaba la noche (Planeta, 2006) i Así murió el poeta Guadalupe (Alianza, 2009), i ha participat en l’antologia de relats Barcelona Noir, per a l’editorial novaiorquesa Akashic Books, amb una història protagonitzada per la detectiva Victoria González, la mateixa de Las niñas perdidas.

Recordem que el guardó l’atorga l’Ajuntament de L’Hospitalet i Roca Editorial, i que aquest any arriba a la cinquena edició.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative