31 de gener del 2011

La Biblioteca la Bòbila col·labora en la BCNegra

[digital-h.cat, 31 de gener de 2011]


Un dels esdeveniments més prestigiosos de l'Estat

Avui arrenca la sisena edició del BCNegra, la trobada de novel·la negra de Barcelona. Fins al 5 de febrer, diversos autors d’aquest gènere visitaran Barcelona per donar a conèixer les seves publicacions i participar en taules rodones i conferències al voltant de la novel·la negra. Un any més la Biblioteca la Bòbila col·labora en l’organització de la trobada.

El BCNegra s’ha consolidat com un dels esdeveniments més prestigiosos d’aquest gènere d’arreu d’Espanya. De fet, és una de les cites més importants de l’any per als amants de la novel·la negra, així com també per a les editorials.

Dos dels protagonistes d’aquesta edició no són escriptors sinó un jutge i un exfiscal. Baltasar Garzón i José María Mena que participaran en una taula rodona sobre la infiltració en els poders polítics i econòmics de les organitzacions criminals i dels nous tràfics il·lícits en el món globalitzat.

Però, sens dubte, un dels plats forts serà el lliurement del Premi Pepe Carvalho que recau en l’escriptor barceloní Andreu Martín.

El director de la Biblioteca la Bòbila, Jordi Canal, ha destacat que un dels èxits del BCNegra són els lligams que s’estableixen entre autors i lectors.

Per la seva banda, el comissari de BCNegra, Paco Camarasa, ha remarcat que a l’estat espanyol hi hauria d’haver més biblioteques com la Bòbila amb un fons de novel·la negra i criminal important.

Programa BCNegra

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative