5 de novembre del 2009

Torna el cinema negre a la Biblioteca de la Bòbila

[digital-h.cat, 5 de novembre de 2009]

Amb el cicle visions de la realitat i la ficció

La Biblioteca la Bòbila torna a oferir un nou cicle dedicat al cinema negre amb el títol de Visions de la realitat i la ficció i que, com a primer títol, presenta avui El cebo, del director hongaro-espanyol Ladislao Vajda.

Aquest cicle se centra en com el cinema ha explicat històries reals i històries de novel·les. En concret se centra en la història que s’explica en la novel·la La promesa, de l’escriptor suís Friedrich Dürrenmatt, i en el cas real de la parella formada per Martha Beck i Raymond Fernández, els anomenats “assassins dels cors solitaris”, que han estat portats nombroses vegades a la pantalla.

El cebo, de l’any 1958, és una de les grans pel·lícules de Vajda, una coproducció entre Espanya, Alemanya i Suïssa sobre un assassí en sèrie de nenes, amb guió del mateix escriptor Friedrich Dürrenmatt.

El director de la Bòbila, Jordi Canal, ha dit que en aquest cicle del mes de novembre s’ha intentat oferir uns films que barregin històries verídiques i de ficció, però sempre amb grans títols del cinema.

Jordi Canal ha destacat que el cinema negre ha mantingut un gran nivell cinematogràfic més enllà de l’època daurada dels anys 40 i 50.

Avui es projecta El cebo; el 12 de novembre s’oferirà una altra adaptació de Dürrenmatt, El juramento, de Sean Penn; mentre que el dia 19 es podrà veure Los asesinos de la luna de miel, de l’any 1969, dirigida per Leonard Kastle; i el dia 26 Corazones solitarios, de 2006, dirigida per Todd Robinson.

Totes les projeccions són a les set de la tarda a la Biblioteca la Bòbila, amb entrada lliure.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative