21 d’octubre del 2009

Rankin guanya el Carvalho

[Avui, 21 d'octubre de 2009]

La 5a edició del premi Pepe Carvalho serà per a l'escocès Ian Rankin, creador del personatge de l'inspector Rebus. El premi serà lliurat al novel·lista en un acte al Consell de Cent de l'Ajuntament, durant la nova edició de BCNegra, el festival de novel·la negra i policíaca que tindrà lloc a Barcelona de l'1 al 6 de febrer del 2010.

El jurat del premi, format per Paco Camarasa, Juan José Arranz, Jordi Canal, Alícia Giménez Barlett, Daniel Vázquez Sallés i Sergio Vila-Sanjuán, ha valorat que Rankin recull la tradició britànica de narrativa policial i l'adapta a l'actualitat. John Rebus, el protagonista de les obres de Rankin, pren el testimoni d'altres gran detectius literaris; i Rankin pren el relleu a Francisco González Ledesma, Henning Mankell, P.D. James i Michael Connelly, els premiats anteriors a BCNegra amb el Carvalho, un premi que ret homenatge a Manolo Vázquez Montalbán.

En català només podem llegir un títol de Rankin, Black & blue (Edicions 62), i en castellà, a RBA, aquest i altres com ara Aguas turbulentas, Callejón Fleshmarket, El jardín de las sombras, Nombrar a los muertos, Resurrección... RBA té previst publicar aviat Puertas abiertas, precisament la primera novel·la en què Rankin prescindeix del seu detectiu fetitxe, que l'acompanya des de fa 22 anys i l'ha dut de la mà fins a l'èxit.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative