26 d’octubre del 2009

‘L’H Confidencial’ compleix 10 anys

[L'Hospitalet, 233, 26 d'octubre de 2009]

Una publicació sobre gènere negre de la Biblioteca la Bòbila

Des que va obrir les portes fa deu anys, la Biblioteca la Bòbila està especialitzada en el gènere negre. Pocs mesos després va néixer L’H Confidencial, un fanzine que ara celebra el 10è aniversari. Se n’han fet 80 números, amb una tirada de 500 exemplars i té subscriptors a diferents països europeus.

Fàcil de fer, barat d’imprimir i útil de contingut. Sota aquestes premisses va aparèixer el setembre del 1999 el primer número. "Les biblioteques feien guies de lectura. Nosaltres vam voler editar un fanzine que tingués continuïtat i ho hem aconseguit", explica el director de la Biblioteca la Bòbila, Jordi Canal.

L’H Confidencial té quatre pàgines i se’n publiquen vuit números a l’any. Cada número és un petit monogràfic dedicat a un autor, una col·lecció, un subgènere o un tema relacionat amb el gènere negre i policíac. "No és una revista d’actualitat. Proposem lectures, parlem de temes relacionats amb la novel·la negra, recordem autors que han quedat en l’oblit. Per exemple, vam fer un monogràfic dedicat a la novel·la nòrdica molt abans del ‘fenomen Larson’", diu Canal.

Fins ara se n’han fet 80 números. Des de l’edició 19 es pot consultar a través d’Internet, a la web de la Biblioteca la Bòbila. Les versions en paper de L’H Confidencial també es poden trobar a l’arxiu de la biblioteca.

Els pròxims números tractaran de la col·lecció Black, de Plaza y Janés, una col·lecció de culte ja desapareguda i de novel·les negres inacabades.

L’activitat al voltant del gènere negre a la Bòbila és prolífica. Per a aquest trimestre hi ha previstes dues presentacions de llibres amb els seus autors: El cercle de traïcions, de Manel Arqués, i Un mal dia para morir, d’Empar Fernández i Pablo Bonell. També començarà un nou cicle de cinema negre. # r.

http://www.l-h.cat/biblioteques/bobila/bobila.shtml

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative