26 d’octubre del 2009

Les biblioteques segueixen oferint molt més que llibres

[L'Hospitalet, 233, 26 d'octubre de 2009]

Enric Gil

Aquesta tardor les sales públiques de lectura ofereixen de nou un gran ventall d’activitats culturals

Aprendre economia per a la vida quotidiana, xerrar amb l’escriptor Francisco González Ledesma, sentir contes, aprendre sobre temes tan diversos com els vampirs, els bolets, l’obra de Dant o el paisatge d’Islàndia... de tot això i més es compon la programació especial de les biblioteques de la ciutat per a la tardor 2009, agrupada sota el títol + que llibres.

Entre les propostes d’aquesta tardor destaca, dins de l’activitat dels clubs de lectura, la iniciativa de portar l’escriptor Francisco González Ledesma perquè mantingui una xerrada amb els seus lectors el 24 de novembre a la Biblioteca la Bòbila. Prèviament, el usuaris que formen part dels clubs a les diferents biblioteques hauran llegit i comentat una obra d’aquest autor.

Els contes segueixen sent un altre dels punts d’interès d’aquesta programació, en especial per als més petits. Aquest curs s’ha avançat la Marató de Contes, que s’ha celebrat aquesta setmana passada, però fins al Nadal, totes les biblioteques tenen programades sessions de L’hora del conte. També a la Tecla Sala funciona un club de lectura infantil.

Economia quotidiana

Una altra novetat serà el seminari sobre economia bàsica per a la vida diària que impartirà Arcadi Oliveres, professor d’economia a la UAB i president de Justícia i Pau, a la Biblioteca Josep Janés en cinc sessions que es desenvoluparan entre el 26 d’octubre i el 23 de novembre.

La programació inclou també la presentació de nous llibres; conferències amb temes com l ’obra de Dant Alighieri o el poeta Federico García Lorca, els paisatges d’Islàndia, els vampirs o els boletaires; cicles de cinema als equipaments de la Bòbila i Bellvitge o Els dissabtes familiars a les biblioteques Tecla Sala, Josep Janés, la Bòbila i Can Sumarro. Totes les activitats són gratuïtes tot i que algunes requereixen d’inscripció prèvia.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative