29 d’octubre del 2009

Alta participació en el premi de novel·la negra L'H Confidencial

[digital-h.cat, 29 d'octubre de 2009]

S'han presentat 64 originals de diversos països del món en català i castellà

La quarta edició del premi internacional de novel·la negra L’Hospitalet Confidencial, que promouen la Biblioteca la Bòbila i l’editorial Roca, ha rebut finalment un total de 64 originals. Així ho ha indicat el director de la Biblioteca la Bòbila, Jordi Canal, que ha destacat el bon nivell i l’elevada participació que ha assolit aquest certamen.

La principal novetat de la convocatòria d’enguany és que es podien presentar obres tant en castellà com en català. Jordi Canal ha assenyalat que han rebut obres inèdites procedents de diversos punts del món. Concretament s’han rebut dinou novel·les procedents de Catalunya i vint-i-vuit de la resta d’Espanya; una de Suïssa, una d’Holanda, onze d’Amèrica Llatina (de països com Mèxic, Colòmbia, Cuba, Argentina Xile o Puerto Rico), així com quatre d’agències literàries. De tots els originals rebuts, 5 s’han presentat en llengua catalana.

El premi L’Hospitalet Confidencial està dotat amb 12.000 euros i és un dels més importants del país en aquest gènere. Jordi Canal creu que en les tres edicions que s’han fet fins ara s’ha assolit un nivell de qualitat literària prou bo, i ha atribuït l’alta participació a la consolidació i el prestigi que ha assolit aquest certamen.

Fins ara els guanyadors de L’H Confidencial han estat el mexicà Joaquín Guerrero-Casasola, amb Ley garrote, que aviat es portarà al cinema; Retrato de familia con muerta, de l’argentí Raúl Argemí; i l’any passat El baile ha terminado, del càntabre Julián Ibáñez. Totes publicades per Roca Editorial.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative