[Generalitat de Catalunya, 16 d'abril de 2009]
Dijous, 16 d'abril, a les 14.30 hores, a la seu del Departament d'Interior
Una vintena d’originals procedents de diverses ciutats catalanes, del País Valencià i de la franja de Ponent han optat al premi literari i moltes d’elles tenen mossos d’esquadra com a protagonistes
El premi, instaurat l’any passat pel Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, és el més ben dotat del gènere en català, amb 25.000 euros
La novel·la guanyadora serà publicada per l’editorial La Magrana
El conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, i el director general de RBA Llibres, Joaquim Palau, presidiran dijous vinent, a les 14.30 hores a la novena planta del Departament d’Interior (C/Diputació 355) la lectura del veredicte del jurat i presentació del guanyador/a de la segona edició del premi literari “Crims de Tinta” de novel·la negra, d’intriga i policíaca, dotat amb 25.000 euros. Després de l’acte hi haurà un aperitiu.
Cal confirmar l’assistència a l’acte abans de dimecres dia 15 enviant un correu electrònic a comunicacio.direp@gencat.cat
El premi va ser creat l’any passat pel Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, amb la col·laboració de l’editorial La Magrana, per commemorar els 25 anys de la Llei de creació del cos dels Mossos d’Esquadra, la finalització del desplegament dels Mossos d’Esquadra a Catalunya i amb la intenció de fomentar la creativitat literària en llengua catalana.
A l’acte de presentació del veredicte assistiran també, entre d’altres, el secretari general del Departament, Joan Boada, el secretari de Seguretat, Joan Delort, el subdirector operatiu de la policia, el comissari Josep Milan, l’editora de La Magrana, Isabel Obiols, el llibreter Paco Camarasa, i els membres del jurat.
Una vintena d’originals de molta qualitat
Assassinats passionals, assassinats en sèrie, especulacions immobiliàries, conxorxes internacionals, necrofílies i fins i tot canibalisme són alguns dels temes que aborden els 20 originals que s’han presentat enguany al premi literari “Crims de Tinta”, guardonat amb 25.000 euros, el més ben dotat de la literatura catalana en aquesta especialitat i que es lliurarà durant la celebració, el proper dia 20 d’abril, del Dia de les Esquadres.
El premi es va crear l’any passat amb motiu de la commemoració dels 25 anys de la Llei de creació del cos de Mossos d’Esquadra i la finalització del desplegament dels Mossos d’Esquadra a Catalunya. A més a més, l’objectiu del premi és fomentar la creativitat literària en llengua catalana en aquells gèneres que tracten de temàtiques relacionades amb els àmbits competencials del Departament, aprofundir en la integració social dels fets policials i apropar la cultura i la policia.
Es tracta d’un dels pocs premis de novel·la negra que patrocina una institució pública responsable del serveis de policia.
De tot Catalunya, amb mossos, i en àmbits urbans i rurals
Les novel·les presentades a la segona edició del premi, totes originals, provenen d’autors de diverses poblacions catalanes, però també n’hi ha de procedents del País Valencià i de la Franja de Ponent.
Moltes de les obres presentades tenen a mossos d’esquadra com a protagonistes dels relats, encara que també hi ha originals protagonitzats per periodistes, detectius o sicaris
Les històries de la majoria de les novel·les presentades transcorren a la ciutat de Barcelona, però també hi ha un grapat que narren fets que succeeixen en àmbits rurals, des del camp de Tarragona a l’Alt Pirineu passant per un parc natural de la costa valenciana.
L’escriptor i criminòleg Marc Pastor va ser el guanyador, l’any passat, del primer premi literari Crims de Tinta de novel·la negra, d’intriga i policíaca, per la seva obra titulada “La mala dona”, basada en un cas real succeït a Barcelona a començaments del segle passat.
El jurat del premi Crims de Tinta està format pel llibreter Paco Camarasa, responsable de la llibreria Negra i Criminal i comissari de les jornades BCNegra; Isabel Obiols, editora de La Magrana; Àlex Martín Escribà, filòleg i professor de català de la Universitat de Grenoble, especialista en novel·la policíaca catalana i coordinador del Congrés de Novel·la i Cinema Negre que cada any organitza la Universitat de Salamanca; Jordi Canal, director de la biblioteca La Bòbila de l’Hospitalet de Llobregat, especialitzada en novel·la negra, i Mercè Claramunt, directora general del Joc i d’Espectacles del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació.
Cal confirmar l’assistència a l’acte abans de dimecres dia 15 enviant un correu electrònic a comunicacio.direp@gencat.cat
Acte: El conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, i el director general de RBA Llibres, Joaquim Palau, presidiran la lectura del veredicte del jurat i presentació del guanyador/a de la segona edició del premi literari “Crims de Tinta” de novel·la negra, d’intriga i policíaca.
Dia: Dijous, 16 d'abril de 2009
Hora: 14:30
Adreça: Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació (c. Diputacio, 355. 9ena planta)
Municipi: Barcelona
El expreso de Tokio, de Seicho Matsumoto
-
*Matsumoto, Seicho. El expreso de Tokio. Barcelona : Libros del Asteroide,
2014 ISBN: 9788415625544*
*Los cadáveres de un oscuro funcionario y de la ca...
Fa 2 hores
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada