8 de novembre del 2007

Cicle de cinema negre a la Bòbila dedicat a Dashiell Hammett

[canal-h.net, 8 de novembre de 2007]

Narracions de Dorothy Parker, amb música de jazz, a Santa Eulàlia

La Biblioteca de la Bòbila inicia un nou cicle de cinema negre. En aquesta ocasió els films fan una relació del pare de la novel·la negra nordamericana, Dashiell Hammett, amb el cinema.

El cicle està format per quatre pel·lícules: Dash and Lilly, de Kathy Bates (8 de novembre); El hombre de Chinatown, de Wim Wenders (15 de novembre); La cena de los acusados, de W.S. Van Dyke (22 de novembre), i El halcón maltés, de John Huston (29 de novembre).

A Dash & Lilly es pot veure la relació de Hammett amb Lillian Hellman, la seva companya, l’alcohol i el Comité d’Activitats Antiamericanes. El cicle continuarà amb El hombre de Chinatown, adaptació de la novel·la de Joe Gores, protagonitzada per un Hammett convertit en personatge de ficció, escriptor i detectiu al mateix temps.

Després vindrà La cena de los acusados, una deliciosa comèdia policíaca, protagonitzada per Nick i Nora Charles i adaptació de la novel·la L’home flac, en la qual Hammett va participar també com a coguionista. El cicle finalitzarà amb una de les grans pel·lícules negres de tots els temps, El halcón maltés, de John Huston, tercera adaptació de la novel·la El falcó maltès, amb un Sam Spade interpretat per Humphrey Bogart, que el convertí en l’arquetip del detectiu privat.

Totes les projeccions són gratuïtes i tindran lloc a les 19 hores a l’auditori del Centre Cultural de la Bòbila.

Contes de Dorothy Parker amb música de jazz

La Biblioteca de Santa Eulàlia ofereix avui, 8 de novembre, a partir de les 18 hores contes de Dotohy Parker, acompanyats de música de jazz, a càrrec de Gloria Cristina (veu) i Joana Ferrer (guitarra).

Els relats de Parker s’endinsen en l’ambient cultural dels anys vint a Nova York i en la realitat de l’escriptora, admirada pel seu talent i temuda pel seu especial i directe sentit de l’humor.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative