6 de febrer del 2006

La Trobada de Novel·la Negra homenatja La cua de palla

[La Malla, 6 de febrer de 2006]

Marçal Lladó

Tot i que va néixer com una activitat de l'Any del Llibre i la Lectura, la Trobada de Novel·la Negra i de Misteri de Barcelona (BCNegra) ja vola per ella mateixa. Aquest dilluns comença la segona edició, que aplega 28 escriptors d’arreu del món. Una de les activitats destacades és l’exposició dedicada a la col·lecció La cua de palla, tot un referent d’aquest gènere en llengua catalana. Després d’uns anys desapareguda, ara Edicions 62 ha recuperat la col·lecció

La novel·la negra en català no té un gran protagonisme en aquesta trobada. L’excepció la trobem en l’exposició sobre La cua de palla, que es pot veure des de dimarts a la nova biblioteca Jaume Fuster, a la plaça Lesseps. Renascuda recentment, aquesta col·lecció va néixer el 1963, dirigida en els seus inicis per Manuel de Pedrolo. Durant tres dècades va ser la referència per als lectors de novel·la negra en català.

Coincidint amb la inauguració de la mostra, aquest dimarts es farà a la biblioteca un col·loqui sobre les novel·les que aixoplugava La cua de palla. Hi participaran Isabel-Clara Simó, Javier Coma, Jordi Canal i Esther Roig.

Entre els escriptors que participen a la segona edició de la trobada hi trobem Dominique Menotti, Craig Russell, Hakan Nesser, Maud Tabachnick, Alicia Giménez Bartlett o el català Andreu Martín. En total, fins a 28 autors arribats de 10 països participaran en les taules rodones que es faran al palau de la Virreina.

La trobada comença aquest dilluns amb l’acte de lliurament, al saló de Cent, del premi Pepe Carvalho. El recollirà l’escriptor Paco González Ledesma, creador del detectiu Ricardo Méndez. La resta de la programació s’allargarà fins dissabte. A més de les habituals tertúlies literàries, la programació també inclou un cicle de cinema negre als Meliès (De Perdición a Pulp fiction) i un concert de jazz.

El comissari de la trobada, que organitzen l’Institut de Cultura i el Consorci de Biblioteques, és enguany el llibreter Paco Camarasa.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative