25 d’abril del 2006

La Biblioteca la Bòbila dedica una exposició als detectius de novel·la negra

[Diari de Barcelona, 25 d'abril de 2006]

La Biblioteca La Bòbila de l'Hospitalet de Llobregat ha posat en marxa una exposició dedicada als grans detectius de novel·la negra i policíaca. L'exposició mostra els trets característics dels personatges que han acabat convertint-se en autèntics mites del gènere negre. Arsène Lupin, Sherlock Holmes, Petra Delicado i Montalbano són alguns dels protagonistes d'aquesta mostra.


L'exposició de La Bòbila presenta a 16 dels detectius literaris més famosos de la història. "Hem intentat seguir un equilibri i presentar personatges clàssics i moderns, detectius privats i policies, espanyols i estrangers", ha dit Jordi Canal, director de la biblioteca. Tots tenen una especial habilitat per anar a la recerca d'un misteri i descobrir la realitat, però tots són diferents en els costums, les actituds o les aficions. "Els autors de novel·la negra sempre han donat unes característiques molt singulars als personatges principals per diferenciar-los dels altres", ha afirmat Canal.

Entre els detectius seleccionats en l'exposició, hi ha investigadors privats, policies i detectius aficionats. "Els autors europeus acostumen a triar policies com a protagonistes de les seves obres, mentre que els autors nord-americans prefereixen els detectius privats, més lligats a la seva tradició", explica Jordi Canal. La biografia de cada detectiu es repassa en diferents plafons instal·lats a la Biblioteca La Bòbila. L'últim plafó presenta una relació d'altres protagonistes de novel·les negres i policíaques. L'exposició Els grans investigadors en la novel·la negra i policíaca es podrà visitar fins al 20 de maig.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative