28 d’abril del 2003

Els amants del gènere negre tenen una cita a la Biblioteca la Bòbila

[L'Hospitalet, 28 d'abril de 2003]

El primer cicle tracta de "la dona fatal"

La Biblioteca la Bòbila juntament amb el Cine Club L’H i el Centre Cultural la Bòbila posa en marxa una sèrie de cicles sobre cinema negre. Aquests cicles volen ser una activitat més de la biblioteca per acostar aquest gènere cinematogràfic a tots els ciutadans interessats.


A través de les pel·lícules programades es veuran les característiques generals, l’evolució, els arquetips i els films més destacats. Els cicles temàtics constaran de quatre films i, sempre que es pugui, es programaran activitats paral·leles a la temàtica abordada.

El primer cicle estarà dedicat a un arquetip del gènere negre com és la dona fatal. Constarà de quatre pel·lícules: Retorno al pasado, de Jacques Tourner (que es va poder veure el passat dia 24); La dama de Shanghai, d’Orson Welles (8 de maig); Fuego en el cuerpo, de Lawrence Kasdan (15 de maig), i La última seducción, de John Dahl (22 de maig). Per tancar el cicle, el 29 de maig s’ha programat una xerrada entorn la figura de la dona fatal amb Jorge de Cominges, director de la Revista Qué leer i l’actriu Rosa Novell. Totes les sessions s’iniciaran a les 19.30h.

Aquesta nova activitat de la biblioteca se sumarà a altres ja consolidades com el Club de lectura de novel·la negra o les Confidències d’autor, per difondre el fons especial de gènere negre i policíac que disposa de les últimes novetats en narrativa policíaca, una col·lecció dels millors films del gènere en suport vídeo i una secció de consulta sobre el gènere.



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative