4 de maig del 2006

Alain Delon, protagonista del nou cicle de cinema negre

[canal-h.net, 4 de maig de 2006]

A la Biblioteca de la Bòbila

La Biblioteca de la Bòbila engega un nou cicle de cinema negre. En aquesta ocasió dedicada als films de sèrie B que va protagonitzar l’actor francès Alain Delon. Les projeccions tenen lloc els dijous a les 19 hores.

Flic Story obre el nou cicle de cinema negre que realitza, fins el 25 de maig, la Biblioteca de la Bòbila. En aquesta ocasió el fil conductor del cicle són un seguit de pel·lícules de sèrie B que va protagonitzar l’actor francès Alain Delon.

Delon, un dels grans actors del cinema negre francès, va protagonitzar multitud de films policíacs de sèrie B entre finals dels anys seixanta i començaments del vuitanta. Algunes d’aquestes pel·lícules la va produir ells mateix o fins i tot les va dirigir.

El primer dels films, Flic Story, està basat en la biografia d’un inspector de policia, Roger Borniche, que també va muntar una agència de detectius, per finalment retirar-se a Los Angeles i escriure les seves memòries. Borniche és un policia diferent del altres: els gànsters li agraeixin les seva humanitat i el fet que mai no porti armes. A la pel·lícula s’haurà d’enfrontar a Emile Buisson, un criminal que no dubta en matar els seus còmplices si és necessari.

Flic Story es projecta avui, 4 de maig, a partir de les 19 hores. La resta de films del cicle també es podran veure els dijous a la mateixa hora. L’11 de maig és el torn de Muerte de un corrupto, dirigida per Georges Lautner i on Delon comparteix cartell amb Ornella Mutti. El 18 de maig es projectarà El derecho a matar de Jacques Deray. El cicle finalitzarà amb la més recent de les quatre pel·lícules, Por la piel de un policía, dirigida i protagonitzada per Delon.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative