28 d’abril del 2006

Els detectius de novel·la són els protagonistes

[La Malla, 28 d'abril de 2006]

L'Hospitalet de Llobregat
Fins al 20 de maig a La Bòbila

Hèrcules Poirot, Arsène Lupin, Sherlock Holmes, Petra Delicado o Philip Marlowe són alguns dels personatges literaris que protagonitzen l’exposició que es pot veure fins al proper 20 de maig a la biblioteca
La Bòbila de L’Hospitalet. El centre dedica un espai als grans detectius de la novel·la negra i policíaca i mostra la personalitat i els trets característics que els han convertit en mites del gènere negre. Els grans investigadors a la novel·la negre i policíaca forma part del particular fons documental de la biblioteca La Bòbila dedicat al gènere negre.

L’exposició de La Bòbila presenta 16 dels detectius literaris més famosos de la història. Tots, amb l’habilitat de resoldre els crims com a denominador comú, però amb actituds i costums ben diferents. Així, Sherlock Holmes tocava el violí i s’injectava morfina i cocaïna, mentre que Philip Marlowe jugava als escacs i fumava en pipa o Pepe Carvalho tenia grans aptituds gastronòmiques.

La biografia de cada detectiu es repassa en diferents plafons instal·lats a la biblioteca. El darrer plafó presenta una relació d’altres protagonistes de novel·les negres i policíaques. Els seus noms també apareixen en la imatge que enguany ha decorat les samarretes de tots aquells que es van apuntar a la passada Marató de Contes de L’Hospitalet, que es va dedicar al gènere negre.

L’exposició Els grans investigadors a la novel·la negra i policíaca es pot visitar fins al proper 20 de maig. Després, s’instal·larà durant els propers dos anys en altres biblioteques de la Xarxa de la Diputació de Barcelona.

Més públic a les vuit biblioteques municipals

El nombre d'usuaris va augmentar un 5% el 2005 a les diferents biblioteques municipals i se situen en unes 800.000. Una xifra que confirma la tendència a l'alça dels darrers anys. Els préstecs de qualsevol tipus de material, siguin llibres, CD, DVD o revistes, se situen en uns 657.000. I les visites a punts d'internet han estat de 94.900.

Tot i així des de l'Ajuntament es vol captar més l'atenció dels joves. Per aquest motiu s'han posat en marxa una sèrie d'activitats. L'àrea de biblioteques de l'ajuntament vol atraure als joves amb activitats com l'organització de tertúlies literàries pel matí a la biblioteca
Tecla Sala o les xerrades trimestrals adreçades als instituts. Els temes a debatre es decideixen, en aquest cas, conjuntament amb els professors. A més a més, també es farà un curs de narració oral durant tots els dimarts del mes de març a la mateixa biblioteca Central Tecla Sala.

A més, per facilitar l'accés a les noves tecnologies, els usuaris de la Tecla Sala poden gaudir del servei Wifi i es poden connectar a Internet amb el seu ordinador portàtil de manera gratuïta. Una iniciativa que, segons els responsables de l'ajuntament s’expendrà per la resta de biblioteques aviat.

A banda d'aquestes novetats, les vuit biblioteques municipals continuen apostant per activitats ja consolidades entre els usuaris com els clubs de lectura, l'hora del conte, les sessions de cita amb l'autor o el cicle de cinema negre de la biblioteca La Bòbila.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative