10 d’abril del 2007

Joaquín Guerrero-Casasola és el guanyador de L’H Confidencial

[L'Hospitalet, 10 d'abril de 2007]

Amb ‘Ley garrote’ ha obtingut el guardó de la primera edició del premi de novel·la negra

La novel·la d’aquest escriptor d’origen mexicà i que viu a Salamanca ha estat la millor de les seixanta-sis que es van presentar

La novel·la Ley garrote, de l’escriptor mexicà Joaquín Guerrero-Casasola, ha estat l’obra guanyadora de la primera edició del Premi L’H Confidencial 2007, premi internacional de novel · la negra convocat per l’Ajuntament i Roca Editorial.

El jurat del premi –format per un representant de l’Ajuntament, un de Roca Editorial i tres lectors apassionats per la novel·la negra seleccionats per la Biblioteca la Bòbila– ha valorat a Ley garrote la versemblança de la descripció i el retrat amarg i brutal del Districte Federal de Mèxic, la fluïdesa de la trama i la creació de personatges creïbles. La novel·la repassa aspectes com la corrupció o els segrestos exprés, comuns en molts països llatinoamericans.

Joaquín Guerrero-Casasola és mexicà i actualment viu a Salamanca, on treballa en la tesi doctoral.

Guerrero s’ha mostrat molt satisfet pel premi rebut i afirma i diu sentir-se “pivilegiat” perquè Barcelona és el bressol del gènere negre a Espanya.

La novel·la guanyadora gira entorn de l’investigador privat Gil Baleares, que accepta investigar el segrest d’Alicia del Moral, la jove filla del propietari d’una fàbrica de dolços, perquè necessita els diners per comprar-se un cotxe. El seu pare juga un paper important en la història. És un expolicia judicial llegendari en el món de la corrupció policíaca dels anys setanta a Mèxic DF. Ara té alzheimer i manté una estranya relació amb el seu fill.

Gran èxit de la primera convocatòria del premi que va rebre 66 originals

El lliurament del premi a Guerrero-Casasola i la presentació pública de Ley garrote es va fer a la Biblioteca la Bòbila on es van llegir fragments del llibre. Aquesta biblioteca manté un fons especialitzat dedicat al gènere negre i policíac. També publica el fanzine L’H Confidencial, butlletí del Club de Lectura de Novel·la Negra. Compta en el seu fons documental amb gairebé la meitat de la novel·la policíaca que es troba a les biblioteques públiques de la província de Barcelona. # P.C.

L'APUNT

S’han presentat les bases que han de regir el Premi L’H Confidencial 2008. És obert a tots els escriptors que desitgin participar-hi, de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència, amb novel·les de gènere negre escrites en llengua espanyola, originals i inèdites, que no tinguin compromesos els drets i que no hagin rebut anteriorment altres premis. El termini d’admissió dels originals queda obert fins al 10 de setembre.

En aquesta edició del Premi es van presentar seixanta-sis originals procedents de tot el món: 14 de Catalunya, 36 de la resta d’Espanya, 2 d’Alemanya, i 14 del continent americà (Argentina, Colòmbia, Xile, Veneçuela, Equador, Mèxic i EUA). El premi promogut per la Biblioteca la Bòbila i convocat per l’Ajuntament de L’Hospitalet i Roca Editorial consisteix en 12.000 euros i la publicació de l'obra.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative