7 de febrer del 2007

La Biblioteca La Bòbila fa un homenatge a Harry el Sucio

[Barcelonès jove, 7 de febrer de 2007]

La Biblioteca La Bòbila organitza un cicle de cinema negre dedicat a Harry Callahan, personatge interpretat per l'actor Clint Eastwood a diverses pel·lícules. Harry Callahan és inspector del Departament d'Homicidis de la Policia de San Francisco, un policia seriós, malcarat, sardònic, masclista i racista, dur i poc ortodox que li agrada el menjar ràpid i sempre va acompanyat d'un Magnum 44. Un policia de tendències polítiques dretanes que va apareixer en una època de protestes en la que hi havia un sentiment generalitzat de rebuig contra la policia.

Programació

Dijous, 8 de febrer. Harry el fuerte (Magnum Force, 1973, EUA). Director: Ted Post. Intèrprets: Clint Eastwood, Hal Holbrook, Felton Perry, Mitchell Ryan, David Soul, Tim Matheson. Durada: 120 minuts Un antic company es assassinat durant una investigació aparentment rutinària i el detectiu Harry Callahan s'encarrega del cas durant les hores de servei i fora d'elles. Al mateix temps San Francisco pateix una onada d'assassinats de pressumptes criminals portats a cap per uns vigilants. El tinent Briggs, superior de Harry, li assigna com a company un detectiu anomenat Smith.

Dijous, 15 de febrer. Harry el ejecutor (The Enforcer, 1976, EUA). Director: James Fargo. Intèrprets: Clint Eastwood, Tyne Daly, Harry Guardino, Bradford Dillman, John Mitchum, John Crawford. Durada: 93 minuts Un grup d'homes atraca una licoreria i abusen salvatgement dels seus ostatges. Callahan respon a les demandes dels atracadors estavellant el seu cotxe contra l'aparador de la licoreria i mata els criminals. Mentre, un grup terrorista mata dos treballadors del servei públic del gas i utilitzen els uniformes per portar a terme un pla destinat a robar una companyia d'armes.

Dijous, 22 de febrer. La lista negra (The Dead Pool, 1988, EUA) Director: Buddy Van Horn. Intèrprets: Clint Eastwood, Patricia Clarkson, Liam Neeson, Evan Kim, David Hunt, Michael Goodwin. Durada: 91 minuts Una sèrie d'horribles assassinats porten Harry Callahan als estudis del director de cinema Peter Swan, un home de molt mal caràcter i amb una legió d'enemics. Sembla que l'assassí escull les víctimes segons els noms que apareixen a "la llista negra", un macabre joc que Swan ha enginyat per a la seva pròpia diversió.

Projeccions a les 19 h. Entrada lliure

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative