6 de desembre del 2006

La biblioteca Tecla Sala s'especialitza en «blues» i música afroamericana

[El Punt, 6 de desembre de 2006]


EL PUNT. L'Hospitalet de Llobregat

La biblioteca Tecla Sala de l'Hospitalet s'ha convertit en la primera de Catalunya especialitzada en blues i música afroamericana i ha posat a l'abast dels seus usuaris un fons musical i literari especialitzat en aquesta matèria. La iniciativa s'ha posat en marxa gràcies a l'acord entre els responsables de la biblioteca i la Societat de Blues de Barcelona.

El director de la biblioteca Tecla Sala, Pedro Bravo, va explicar que «cadascuna de les biblioteques de Catalunya tenen un fons sobre música, i dins d'aquest apartat, sobre gèneres, com per exemple el blues, però podem dir que la Tecla Sala és la primera biblioteca de tot el país especialitzada en aquest gènere». L'altra gran biblioteca de l'Hospitalet, La Bòbila, també està especialitzada, en aquest cas en el gènere de novel·la negra, i té un dels fons més importants de Catalunya en aquest matèria. A més, aquest any ha posat en marxa la primera edició del premi de novel·la L'H Confidencial, en què han participat unes setanta propostes.

El fons de la Tecla Sala es compon inicialment d'un miler de títols entre CD, fanzines, revistes especialitzades i fotografies. La Societat de Blues de Barcelona hi ha aportat fotografies dels anys quaranta i cinquanta. Altres peces que integren la col·lecció provenen de col·leccions privades d'amants d'aquest gènere, que les han cedit al fons.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative