1 de febrer del 2006

Les biblioteques de l'Hospitalet de Llobregat van rebre més de 800.000 visites durant el 2005

[Europa Press, 1 de febrer de 2006]

HOSPITALET DE LLOBREGAT, 1 (EUROPA PRESS)

Les biblioteques de la xarxa pública de l'Hospitalet de Llobregat (Baix Llobregat) van rebre durant l'any passat 801.216 visites d'usuaris. En aquest mateix període es van prestar 657.545 documents, entre llibres, revistes, CD i DVD i es van donar d'alta 9.263 nous usuaris, que eleven el nombre de carnets expedits per les biblioteques de la ciutat a 67.857. A més, durant l'any passat els punts de connexió a Internet ubicats en les biblioteques van registrar 94.997 visites.

El tinent d'alcalde d'Educació i Cultura, Mario Sanz, ha afirmat que aquestes xifres "són molt importants i suposen un increment del 5% respecte de l'any anterior". Segons Sanz, l'augment d'usuaris "ens incentiven a buscar nous públics i a fer noves activitats".

Mario Sanz ha donat a conèixer avui aquestes dades durant la presentació de les activitats que les biblioteques de la xarxa pública de l'Hospitalet portaran a terme en aquest primer trimestre del 2006. Entre d'altres propostes, destaquen l'encontre amb diferents autors, la celebració de clubs de lectura, els recitals de música i poesia i les activitats familiars.

En concret, s'ha programat la visita de quatre autors contemporanis que conversaran amb els lectors. Es tracta d'Emili Tejedor, Isabel-Clara Simó, Lluís-Anton Baulenas i Andreu Martín.

Durant el primer trimestre del 2006 està prevista la celebració de 21 tertúlies literàries en els vuit clubs de lectura que funcionen actualment en les biblioteques públiques. Entre les principals novetats que presentaran els clubs de lectura està l'inici d'un nou grup en horari de matins, que es reunirà els dijous a les dotze del mig dia en la biblioteca central Tecla Sala, i la preparació d'un club de lectura en llengua anglesa, que també es reunirà en la Tecla Sala, i un altre per a joves, en la Biblioteca la Bòbila.

Dels vuit clubs de lectura que funcionen actualment, dos són especialitzats: un sobre Don Quijote, que es reuneix en la Tecla Sala, i el club de la Novel·la Negra, que té la seva seu en la biblioteca la Bòbila.

En relació amb els programes familiars, en aquest primer trimestre estan previstes trenta sessions de l'Hora del Conte. A més, la biblioteca central Tecla Sala acull un dissabte al mes espectacles per a tota la família com contes o marionetes. Continuant amb la línia començada en anys anteriors, es mantenen activitats relacionades amb les arts com els recitals de música i poesia en la biblioteca Tecla Sala o el cicle de cinema negre que programa la biblioteca la Bòbila.

L'any passat es van programar 600 activitats culturals en les biblioteques de la xarxa pública en les que van participar 19.490 persones.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative