12 de gener del 2006

L'H Confidencial # 45. Novel·la negra gai i lèsbica

[L'H Confidencial, 45. L'Hospitalet: Biblioteca la Bòbila, gener de 2006]


Els canvis de costums socials experimentats en la nostra societat, es reflecteixen ràpidament en una literatura tan lligada a la realitat com és la novel·la negra.


La homosexualitat ha estat, en la societat occidental, un tema tabú, i l’homosexual un personatge marginal (i marginat) de la novel·la policíaca i de la novel·la negra.

És excepcional el cas de la novel·la Serenata, de James M. Cain, publicada el 1937 i protagonitzada per un cantant d’òpera homosexual que ha perdut la veu.

Però a partir de la dècada dels noranta han aparegut nous autors que han tractat l’homosexualitat en les seves trames: el gai deixava de ser la riota dels mascles i es convertia en protagonista. La lesbiana finalment existia i es convertia en detectiu.

En aquest número de L’H Confidencial us proposem un recorregut per l'obra de tres autors: Michael Nava, Eve Zaremba i Miguel Fernández.

Dos gais i una lesbiana que han creat personatges creibles embolicat en trames policíaques.

Conèixer l’advocat Henry Ríos, la detectiva Helen Keremos o l'antiheroi Patricio Población, poden ser tota una nova experiència, o una altre manera de veure aquest món en què vivim.

Bona lectura i fora els prejudicis!

Consulta'l des de: http://www.l-h.cat/biblioteques/bobila/fe_lhconfidencial.shtml

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative