25 de maig del 2005

L'H Confidencial # 40. Assassins

[L'H Confidencial, 40. L'Hospitalet: Biblioteca la Bòbila, maig de 2005]
Coneixem assassins literaris, com el Tom Ripley de Patricia Highsmith i l’Hannibal Lechter de Thomas Harris, d’altres de reals que s’han convertit en mites per mitjà de la literatura i el cinema com Jack l’Esbudellador. Aquests darrers anys assistim, però, al que es pot considerar un fenòmen bibliogràfic a Espanya per la quantitat de literatura que ha aparegut entorn la figura de l’assassí i els assassins reals.

N’hi per tots els gustos, des d’obres generals, fins a casos per resoldre, passant per assassins de determinada classe social, dones assassines i assassins segons el signe del zodíac, tot i que predominen els d’assassins en sèrie.

Una recorregut per l’esgarrifós món dels assassins que finalitza amb dues obres dedicades a Jack l’Esbudellador: l’una de Patricia Cornwell, coneguda de tots per la seva sèrie novel·lística de la forense Scarpetta, que aquí teoritza sobre la possible identitat de Jack a partir de l’anàlisi de proves policials; l’altre, l’edició de les cartes manuscrites de l’Esbudellador.

Totes aquestes obres, i més, les trobareu al fons especial dedicat al gènere negre i policíac de la Biblioteca la Bòbila, en l’apartat de criminologia i casos reals. Reals com la vida mateixa.

Consulta'l des de: http://www.l-h.cat/biblioteques/bobila/fe_lhconfidencial.shtml

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative