30 de setembre del 2004

Una exposició repassa la història de la plaça de la Bòbila de l'Hospitalet de Llobregat

[Europa Press, 30 de setembre de 2004]

L'HOSPITALET DE LLOBREGAT, 30 (EUROPA PRESS)

El Centre Cultural de La Bòbila de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) acull fins al 29 d''octubre l'exposició «Plaça de la Bòbila, de la reivindicació a la diversitat», que repassa històricament la funció que ha tingut aquest lloc cívic de l'Hospitalet durant l'últim mig segle.

La mostra fotogràfica ha estat elaborada gràcies a la donació d'imatges de l'Arxiu Municipal, i la col·laboració d'alumnes del taller fotogràfic que s'imparteix al centre cultural La Bòbila.

La plaça, ubicada al barri de Pubilla Cases, ha estat punt de trobada d'una de les manifestacions ciutadanes més massives que es fan al municipi cada any, com és la sortida de les processons de la confraria 15+1. Aquesta entitat també ha col·laborat amb fotografies per a l'exposició.

La plaça de la Bòbila va ser durant la transició i els anys 80 un punt de trobada de manifestacions veïnals, i actualment és un dels llocs més emblemàtics del barri, gràcies en una bona part a la seva extensió i a la biblioteca de la Bòbila. Tant aquest equipament com la mateixa plaça, estan ubicats entre els municipis de l'Hospitalet i Esplugues de Llobregat, que comparteixen geogràficament l'espai.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative