12 d’agost de 2022

El hombre de mi vida, de Manuel Vázquez Montalbán

 


Vázquez Montalbán, ManuelEl hombre de mi vida. Barcelona : Planeta, 2000 ISBN: 8408035088

Tres años después de sus andanzas en Quinteto de Buenos Aires, vuelve Carvalho.A pocos meses del final del milenio, el detective vive una historia de amor, sectas, espionaje y muerte. Convocado para seguir un curso de espía y reclamado por una extraña mujer que le envía fax, Carvalho convive con la sospecha de que ha sido elegido para una finalidad que no puede controlar.


11 d’agost de 2022

Un trago de veneno, Charlotte Armstrong


Armstrong,  Charlotte. Un trago de veneno. Barcelona : Forum, 1983 ISBN: 8485604474

Durante cinco décadas, Kenneth Gibson vive tranquilamente y ahora enseña poesía a estudiantes universitarios. Su vida es cómoda y aburrida, hasta que conoce y se casa con la indefensa Rosemary de 32 años. Cuidada, su depresión se desvanece, su pálida esposa gana una belleza vivaz y una salud vigorosa. Él se enamora. ¿Pero ella?

Después de un accidente automovilístico, su insistente y práctica hermana solterona se muda para ayudar y se queda en California. Ethel obliga a ambos a ver cómo su romance de invierno y verano es un sueño imposible. El propietario Paul es más joven, guapo y rico, una mejor combinación para su "ratón".

Gibson, desesperado, pone un veneno instantáneo, inodoro e insípido en una botella de aceite de oliva. En su confusión, olvida la dosis fatal en un autobús. ¿Quién morirá y cuándo?

10 d’agost de 2022

Los dos lados, Teresa Cardona

 


Cardona, Teresa. Los dos lados. Madrid : Siruela, [2022] ISBN: 9788418859861

Arde el suelo de granito y solo el rechinar de las cigarras perturba el apacible y familiar verano de San Lorenzo de El Escorial. El calor no ha acelerado la agonía del hombre que, maniatado en el fresco cuarto de calderas de una casa herreriana entre los pinos del monte Abantos, aparece muerto por deshidratación, con la vista fija en una botella de agua que cuelga del techo a la altura de sus ojos.9 d’agost de 2022

Sóc James Hazell, de P. B. Yuill (Terry Venables i Gordon Williams)

 


Yuill, P. B.  (VenablesTerry  i Williams, Gordon). Sóc James HazellBarcelona : Destino, 1985 ISBN: 8423313778

El primer cas d'un agent investigador londinenc, d'uns 30 anys, simpàtic i expolicia, que acostuma a moure's fins a tocar els límits de la legalitat. L'obra tracta de la investigació, encomanada per una rica nord-americana, sobre el naixement d'una nena en un hospital de Londres, sis anys enrera, i que en l'actualitat viu amb els seus pares en un dels barris més degradats de la ciutat. Hazell actua amb gran eficàcia i aconsegueix resoldre el cas de manera salomònica.

8 d’agost de 2022

Niño pez: historia de un fantasma, de Mark Richard

 


Richard, Mark. Niño pez: historia de un fantasma. Barcelona : Dirty Works, 2021 

A Niño Pez lo abandonaron a su suerte en un pantano, cerca del mar, y desde entonces vive en una caja de cartón. Trabaja en la lonja, al servicio de las burdas mujeronas del puerto, entre carcasas de crustáceos desbullados y restos de pescado podrido. Su vida da un vuelco el día en que, creyendo haber cometido un crimen, se ve forzado a embarcar de polizón en un barco de arrastre tripulado por un delirante hatajo de freaks y renegados.

7 d’agost de 2022

Murder in the Millions: Erle Stanley Gardner Mickey Spillane Ian Fleming, de J. Kenneth Van Dover

 


Van Dover, J. KennethMurder in the Millions: Erle Stanley Gardner Mickey Spillane Ian Fleming. New York : Frederick Ungar Publishing Co., Inc, [1984] ISBN:0804429464 

Astonishingly enough, the three most popular fictional heroes of the twentieth century have been a lawyer, a private eye, and a spy. Perry Mason, Mike Hammer and James Bond became legends in an age that worshipped sophiscation, political action, and social liberalism. But popular heroes often say more about an age than its real-life movers and shakers. What gave these heroes so much appeal, and made their authors so much appeal, and made their authors so succesful? (...) Van Dover examine the distintive features of superselling fictions as he points up the reasons for its amazing success.
Tuit:
Per a l'autor, un advocat, un detectiu privat i un espia, —Mason,  Hammer i Bond—, van ser els herois del s. XX i es van convertir en supervendes. I ell, en aquest assaig, estudia quines van ser les raons. 
6 d’agost de 2022

Pepe Malone, de Leopoldo Sánchez


Sánchez, Leopoldo
. Pepe Malone. Torroella de Montgrí : Evolution Comics, [2019] ISBN: 9788413341927

En la primera, titulada Apocalipsis, nos encontraremos al protagonista en medio del fin de los tiempos, caminando entre muertos que no saben muy bien a donde van. Y una segunda aventura en la que Pepe Malone acabará encerrado en un manicomio donde, aparte de locos, hay falsificadores de arte, asesinatos y personajes misteriosos.

Tuit: De l'autor de "Bogey" ens arriba aquest personatge que es passeja per un món apocalíptic o por un manicomi on hi apareixen gànsters i personatges amb mil i un secrets. Amb una línia i un enquadre voluptuós. 

5 d’agost de 2022

El biquini de diamants, de Charles Williams


Williams, Charles. El biquini de diamantsBarcelona : Edicions 62, 1996 ISBN: 9788429740851

L'acció té lloc en una zona cotonera, al Sud dels Estats Units. Fugint de la màfia, dos paios de Chicago i una reina del cabaret s'instal·laran en aquest món en aparença tranquil. Un dia, la bonica Miss Choo-Choo Carolyne desapareix quan es banyava en una bassa, vestida amb un biquini de diamants, la seva roba de feina.

Tuit:

Totalment incondicional d'aquesta família! El nen amb la seva ingenuïtat, el tiet i les seves divertides baralles amb el xèrif i com s'embolica tot fins al deliri...et fa riure amb ganes!

➡️https://ja.cat/l448n #BiblaBòbila #gènerenegre #recomanació


4 d’agost de 2022

Marsella confidencial, de François Thomazeau


Thomazeau, François. Marsella Confidencial
Barcelona : Editorial Alrevés, 2022  ISBN: 9788418584534

Marsella, abril de 1936. Una setmana abans de les eleccions legislatives, un guardià anomenat Antoine Cardella és brutalment abatut a trets en un carrer d’un barri popular, entre els locals de campanya política del candidat socialista Pierre-Ferri Pisani i el de Simon Sabiani, líder de l’extrema dreta. A qui beneficia l’assassinat d’aquest policia, conegut pels seus compromisos i fidelitats amb tots els polítics? Doncs a tothom i a ningú, perquè en aquesta història hi ha un bon grapat d’amistats entrellaçades, enemistats i arranjaments, aliances interessades o disputes efímeres dins la selva d’una ciutat rebel i violenta en plena decadència. Mentre Cardella sobreviu a l’hospital en estat crític, anem descobrint les misèries d’un sistema mafiós.

Tuit:

Una de les grans descobertes i plaers d'aquest estiu! Com diu el mateix Thomazeau, Marsella és una delirant font d'inspiració. No ha estat només per a ell: Izzo, Manotti o el deliciós còmic "Marseille la rouge" són un clar exemple. 

Per ara, només la tenim a #BiblaBòbila però segur que ben aviat hi serà a la resta de @BibliotequesXBM i @Bibliotequescat


3 d’agost de 2022

Un cotxe a la nit, de Marc Villard

 


Villard, Marc. Un cotxe a la nitBarcelona : La Magrana, 1989 ISBN: 8474104467

Edith Starsky és la noia que un bon dia apareix amb un ganivet clavat al ventre. Danny, l'ex-cantant de rock, és el pressumpte assassí, però s'ha fet fonedís i ningú no el troba. Jo, em dic Harry i m'agradaria saber què ha passat exactament. Ara bé, la història comença el 5 de juny de 1961 quan per primera vegada vaig sentir «Hound Dog».

Tuit:

La història comença quan el narrador va sentir per primera vegada «Hound Dog»  i acaba amb Tina Turner i el seu «Viva la Money»; pas mal! Una història de músics de rock i de mort.
2 d’agost de 2022

La serie sangrienta, de S. S. Van DineVan Dine, S. S.
La serie sangrienta. Madrid, Espasa Calpe, 1973
 

És una novel·la publicada el 1928 per l'escriptor nord-americà de novel·les policials S.S. Van Dine. Es tracta de la tercera obra en què apareix Philo Vance, un detectiu que resol els casos aplicant els seus coneixements científics i psicològics. En el seu moment, el llibre va ser el quart supervendes per nombre de còpies venudes durant el seu any de publicació als Estats Units.

Tuit: 

Encara que en un principi havia de ser la tercera novel·la  d'una trilogia, la sèrie de Philo Vance es va allargar fins als dotze volums. A #BiblaBòbila pots trobrar 9 dels 12 títols de la sèrie.

1 d’agost de 2022

Y qué amor no cambia, de Giorgio Todde

 

Todde, Giorgio. Y qué amor no cambia. Madrid : Siruela, 2007 ISBN: 9788498410600

El verso de un poema –Y qué amor no cambia– retumba obsesivamente en la cabeza de Efisio Marini desde el día en que el comendador Alceste Tramontano, «hombre de honor» temido y reverenciado en Nápoles, le enseña el diario de la joven Restitùta Serràle. Ésta, muerta aparentemente de cólera, servía como criada en una casa noble, e incluso sabía escribir, pero en sus sencillas relaciones de vida cotidiana se capta algo inquietante, la sombra de un misterio y, al mismo tiempo, el rastro de una pasión.
Tuit:
4rt volum de la sèrie protagonitzada per Efisio Marini, un metge embalsamador sard que va viure entre el 1835 i el 1900 i que Todde ficciona.
➡️https://t.co/g6mKdwPNl2 #BiblaBòbila #gènerenegre #recomanació https://t.co/Q4Zaj5fGIT

 
Google Analytics Alternative