14 de novembre del 2022

Alberto Valle recull el 16è Premi de Novel·la Negra L'H Confidencial


L'obra "Todos habían dejado de bailar" està basada basada en un crim vinculat a la primera època del jazz a Barcelona

El Centre Cultural La Bòbila ha acollit l'entrega del 16è Premi de Novel·la Negra L’H Confidencial que aquest any s'ha entregat a Alberto Valle per la seva obra "Todos habían dejado de bailar". L'acte ha comptat amb música en viu, una conversa entre Xavier Theros i l'autor guanyador per tractar algunes anècdotes de l'obra i amb una signatura de llibres.


Alberto Valle ha recollit el 16è Premi de Novel·la Negra L’H Confidencial per la l'obra "Todos habían dejado de bailar" que està basada en un crim vinculat a la primigènia escena del jazz en els locals de música en viu de la Plaça Reial de Barcelona.


El jurat va rebre més de 160 manuscrits que optaven a guanyar el premi internacional de novel·la negra, però la qualitat literaria de l’escriptor, Alberto Valle i la manera en que ha sapigut recrear la Barcelona dels anys seixanta amb les primeres influències americanes, ha fet que el jurat el nombri guanyador de la 16a edició de LH Confidencial.


Xavier Theros ha guiat l'acte introduïnt les bases de la convocatoria i nominant a Alberto Valle guanyador del premi. Tot seguit, s'han establert els discursos d’enhorabona per part del tinent d’alcaldia d’Educació, David Quirós, de la directora de la Biblioteca de la Bòbila, Ilumi Ramos, de la representant de Roca Editorial, Magda Revetllat*(sic), i de l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, qui ha realitzat l’entrega del premi. El guanyador del premi, Alberto Valle, ha explicat, "per mi és tot un plaer que a un jurat de renom li hagi agradat la meva novel·la, estic molt content de rebre aquest premi."


A continuació, el poeta Xavier Theros, s’ha assegut a dalt de l'escenari, ambientat amb una barra de bar, per parlar amb l’autor guanyador, sobre el procés de creació de l’obra i diverses anècdotes relacionades. La conversa ha estat acompanyada per l’actuació d’una cantant i de Perer Ferrer, pianista que freqüentava el Jamboree, el local de jazz on s’ha ambientat la novel·la.


Per finalitzar l’acte, els assistents han pogut gaudir d'un cocktail al més estil anys seixanta i han pogut comprar la novel·la guardonada i aconseguir la signatura de l'autor, Alberto Valle. El tinent d'alcaldia, David Quirós, ha explicat que està tant content d'haver pogut donar aquest premi a un escriptor amb molt de talent que "a partir d'ara es dona el tret de sortida a una nova edició que esperem que sigui igual de bona que la d'aquest any". 


* La directora de Roca Editorial és Blanca Rosa Roca.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative