9 de juny del 2022

Premi L'H Confidencial 2022


 

LA NOVEL·LA TODOS HABÍAN DEJADO DE BAILAR, D’ALBERTO VALLE, GUANYA EL 16È PREMI L’H CONFIDENCIAL

El jurat ha valorat la qualitat literària de l’obra i la recreació de la Barcelona dels anys 60 amb l’arribada del jazz americà

L’escriptor i periodista barceloní Alberto Valle és el guanyador de la 16a edició del Premi de Novel·la Negra L’H Confidencial amb l’obra Todos habían dejado de bailar. El llibre descriu el que es va conèixer com “el crim dels existencialistes”, l’assassinat d’un empresari al carrer Aragó.

Presentada sota el pseudònim de Fermín Valero, l’obra ha estat valorada pel jurat per la seva qualitat literària i per la recreació de la Barcelona dels anys 60, amb l’arribada del jazz americà al Raval i al barri antic, especialment als locals de la plaça Reial.

Alberto Valle va néixer a Barcelona l’any 1977 i és autor, sota el pseudònim de Pascual Ulpiano, de la sèrie Palop: una col·lecció de literatura pulp en el seu vessant negre i criminal. El 2018 s’alça amb el Premio de Narrativa Ciudad de Vila-real amb Soy la venganza del hombre muerto, on traça un arc narratiu de 40 anys unint la Barcelona de 1952 amb la de 1991 combinant novel·la històrica amb novel·la negra. Actualment, l’autor exerceix com a periodista en diverses capçaleres com a Ruta 66 o The New Barcelona Post i  està involucrat en l’organització d’esdeveniments lligats a la música negra.

El jurat del premi ha estat presidit per David Quirós, regidor de Cultura, i integrat pels següents vocals: Blanca Rosa Roca, editora de Roca Editorial; Ilumi Ramos, directora de la Biblioteca la Bòbila; Jordi Canal i Artigas, Alex Martín Escribà i Rosa Mora, especialistes en novel·la negra; Manolo López Poy i Jordi de la Riva, membres del club de lectura de novel·la negra de la Biblioteca la Bòbila. La secretària ha estat Núria Vila, cap de Secció de Biblioteques (amb veu però sense vot).

El premi, promogut per la Biblioteca la Bòbila i convocat per l’Ajuntament de L’Hospitalet i Roca Editorial, està dotat amb 12.000 euros i la publicació de la novel·la, i s’ha consolidat com un dels més prestigiosos del gènere negre.

El lliurament del premi i la presentació de l’obra es farà a la Biblioteca la Bòbila el dissabte 5 de novembre. L’obra l’editarà Roca Editorial.

En aquesta edició s’hi han presentat 162 originals.

Nota de premsa


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative