3 de febrer del 2022

162 obres es presentan al Premio L'H Confidencial 2022

 


162 obres opten al Premi L’H Confidencial 2022 de novel·la negra

El veredicte es coneixerà el mes de maig   

El guardó el convoquen l’Ajuntament de L’Hospitalet i Roca Editorial, i té una dotació econòmica de 12.000 euros

L’edició 2022 del Premi de Novel·la Negra L’H Confidencial ha tancat el període de recepció d’originals. Per a aquesta 16a edició s’han rebut 162 obres, que opten als 12.000 euros de què està dotat el guardó. El jurat del premi emetrà el veredicte durant el mes de maig.


Al premi es podien presentar escriptors i escriptores de qualsevol nacionalitat o procedència amb residència a l’Estat espanyol. La comunitat més representada és la de Catalunya, amb 52 originals (19 de Barcelona ciutat i 5 de L’Hospitalet); segueix Madrid, amb 29; València, amb 23, i Andalusia, amb 21. També s’ha incrementat el nombre de dones que s’hi han presentat, un total de 27. I s’hi han presentat 150 obres en castellà i 12 en català. D’altra banda, s’han rebutjat 3 originals perquè no complien les bases.


El jurat estarà format pel regidor de Cultura de l’Ajuntament de L’Hospitalet, la cap de Biblioteques de L’Hospitalet, un representant de Roca Editorial, la directora de la Biblioteca la Bòbila, tres especialistes en novel·la negra i dos lectors del club de lectura de novel·la negra seleccionats per la Biblioteca. El premi serà atorgat a la novel·la que el jurat consideri que reuneix més mèrits i millor valoració d’acord amb la seva qualitat i encaix amb l’objecte del premi.


L’obra es publicarà a la col·lecció Roca Criminal i es presentarà en un acte públic que tindrà lloc a la Biblioteca la Bòbila durant el quart trimestre de 2022.


El jurat del Premi de Novel·la Negra L’H Confidencial corresponent a l’any 2021 va declarar desert el guardó.


El Premi L’H Confidencial el convoca l’Ajuntament de L’Hospitalet i Roca Editorial i és promogut per la Biblioteca la Bòbila, pionera a Espanya en la formació i en el manteniment d’un fons especial de gènere negre i policíac.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative