21 d’abril del 2020

Club de lectura de novel.la negra en línia

Avui hem fet una primera trobada en línia per parlar de la novel·la "Serás imbécil" de Antonio Padilla Esteban.

Facebook lanza Messenger para Windows 10 y macOS con las mismas ...


Conscients de que poca gent te a ma un exemplar d'aquesta novel·la, editada en paper, ens hem trobat alguns lectors per intercanviar les impressions que ens ha deixat aquesta magnífica història ambientada a la Barcelona de 1949, en plena dictadura franquista.

Dins una ciutat on els trets i atemptats son habituals, escenari d'una guerra bruta entre la policia política i la guerrilla urbana anarquista, apareix el cadàver de una  noia surant al mar, i afegim a la història elements interessants com uns misteriosos submarins de la Alemanya nazi que porten anys en "dique seco", també elements musicals que retraten tot un temps (Rascallú cuando mueras....), i un protagonista que és periodista, el César Maristany, que de jove era tan guapo  com l'Errol Flynn i ara és un addicte a la morfina.

César Maristany sobreviu escrivint anuncis portuaris i esqueles, i ens mostra un país dividit en dos, on els abans amics de la infància es miren amb recel per haver optat a diferents posicions polítiques.

Com acostuma a passar, no tothom ha observat la lectura des de la mateixa perspectiva, ja que per això hi ha tantes lectures com lectors. Però en qualsevol cas, ens han quedat ganes de fer una segona trobada i hem acordat que la propera lectura serà en format electrònic per tal que tots pugueu optar a participar en la trobada del club en línia de novel·la negra.

Amb el conductor del Club de lectura de novel·la negra de La Bòbila, en Manolo López-Poy, seleccionarem dins la plataforma de llibre electrònic e-biblio un títol i us anirem informant al respecte.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative