15 de juny del 2019

NOVETAT EDITORIAL: "TRETS PER TOTES BANDES" / "A QUEMARROPA"

Àlex Martín Escribà, Jordi Canal i Artigas.  Prefaci de Claude Mesplède.  Trets per totes bandes: l’època clàssica de la novel·la negra i policíaca.  Barcelona: Alrevés, 2019.  ISBN: 978-84-17847-04-3.

Àlex Martín Escribà, Jordi Canal i Artigas.  A quemarropa: la época clásica de la novela negra y policíaca.  Prólogo de Claude Mesplède.  Traducción de Maria Llopis.  Ilustración de cubierta de Glen Orbik.  Barcelona: Alrevés, 2019.  ISBN: 978-84-17847-06-7.


La literatura de crims, unes històries que han seguit diversos camins al llarg dels anys, ha configurat un macrogènere que inclou tot tipus de subgèneres i corrents. En aquest primer volum, dedicat a l’època clàssica de la novel·la negra i policíaca —concretament des dels orígens fins a la dècada dels setanta del segle passat—, passem revista a diferents etiquetes: des de la novel·la d'enigma, els detectius de butaca, la policíaca metafísica, el cas de l’habitació tancada, el lladre de guant blanc i els genis del mal, la novel·la problema; però també la policíaca psicològica, el detectiu hard-boiled, la novel·la de delinqüents, la carcerària, la psicologia criminal i el noir, la procedimental, la novel·la d'espionatge, la novel·la crònica i el suspens i el thriller, entre algunes de les més destacades. A les mans teniu un llibre que pretén aclarir l’evolució terminològica tan debatuda entre els afeccionats del gènere.





0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative