26 de febrer del 2019

La Barcelona fosca, relat d'una sortida per la història de la ciutat



A la llibreria Som negra acaba la nostra sortida per conèixer La Barcelona fosca, una ruta que porta per nom el títol del llibre en que està inspirada.  Una sortida sorprenent que et mostra la ciutat d’una forma que no ha estat prou explicada.
La Barcelona fosca està escrita pel periodista Aureli Vázquez i està basada en la història dels crims més mediàtics de Barcelona o, com diu el subtítol, la cara B de la ciutat.
La sortida la organitzem des de la biblioteca de La Bòbila de L’Hospitalet, especialitzada en novel·la negra i policíaca, i no falla ningú.  Gairebé trenta persones ens hem apuntat a passejar per aquesta ciutat per conèixer la seva història més immediata i sanguinària: els germans Badia, el bar La Tranquilidad, en Santiago Salvador i altres personatges d’un passat recent, els anem coneixent a tots i van formant part de la crònica d’esdeveniments sagnants de la ciutat.
Aquesta sortida forma part del programa d’activitats de la BCNegra i som molts els que hi assistim, però també molts els que es queden en llista d’espera, tot esperant una propera edició.  Tenim la sort que el guia és el mateix autor, i l’Aureli sap molt més del que ens explica al seu llibre, de manera que s’esplaia a cada racó de la ruta, ja que els temes donen més de sí quan contextualitzem el moment històric, polític i social de la ciutat de fa 100 anys.

Acabem a la llibreria Som negra on el Narciso, llibreter, ens convida rere la botiga a prendre una copeta de vi que porta a l’etiqueta la marca Sospechoso.

Una bona tria ja que no tan sols és una etiqueta suggeridora.  Allà podem seure i descansar mentre conversem amb l’autor de les fonts d’informació, de la nostra ciutat, del que hem aprés i del que podem aprendre entre tots, ja que ara ja sabem que és la bomba Orsini i que forma part de la història de la ciutat, i tant és així que fins i tot a una de les façanes de la Sagrada família apareix.
Des de la Bòbila tan sols podem agrair al Narciso i a l’Aureli aquesta matinal tan agradable gràcies al seu treball i a la inesgotable història criminal de la ciutat.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative