25 d’octubre del 2018

El director de la Biblioteca la Bòbila, Jordi Canal, es jubila després de 20 anys al càrrec

[L'H digital, 23 d'octubre de 2018]



Ha convertit l'equipament en una referència europea de la novel·la negra

Jordi Canal es jubila. El director de la Biblioteca la Bòbila deixa el càrrec vint anys després d'accedir-hi i convertir la biblioteca en un equipament de referència del gènere negre en tots els seus vessants. Ha impulsat el Primer Club de Lectura Negra i el Premi Internacional L'H Confidencial. Els seus companys li han organitzat una exposició homenatge.
Se'n va una figura que ha desenvolupat el seu càrrec més enllà de ser un director convencional d'una biblioteca. Jordi Canal ha estat vint anys director de la Biblioteca la Bòbila i l'ha posada en el lloc més alt d'un equipament especialitzat en el gènere negre.
Canal té passió per la novel•la i el cinema negre i ha impulsat fins a grans cims tot allò que té a veure amb els llibres i les pel•lícules d'aquesta temàtica. A la Bòbila s'hi troba de tot i per a tots els gustos i està reconeguda arreu com un lloc especialitzat d'alt nivell.
Jordi Canal ha recordat "l'any 1999 quan jo era a les biblioteques de "La Caixa" i em van oferir la direcció de la Bòbila que s'havia d'estrenar al cap d'un mes. Tot era nou i li vam posar molta il•lusió per convertir-la en una biblioteca important de barri però pensant en oferir alguna cosa que no tingués Barcelona. Gent d'aquí i de fora que compartissin el mateix equipament i ho hem aconseguit".
Canal ha dit que "ben aviat vaig pensar en crear un Club de Lectura temàtic i li vaig donar voltes i vaig veure que als EEUU n'hi havien. El pensament va ser clar: volia que fos de novel•la negra i a principis del 2000 ja hi vam començar. Va ser pionera i ara ja hi ha una cinquantena".
El director de la Bòbila se sent orgullós del Premi de Novel•la L'H Confidencial. "És el segon més ben dotat de novel•la negra i la seva trajectòria és bona tot sortint d'una biblioteca de barri, perifèrica. M'hagués agradat aconseguir que una tercera planta de l'edifici estigués dedicat a la novel•la negra però a la vida no es pot arribar a tot".
"La Biblioteca la Bòbila té un fons de ficció i de no ficció dels millors i qualsevol visitant s'ho pot passar molt bé", ha dit Canal que ha assegurat que "continuaré com a jurat del L'H Confidencial i com a usuari de la biblioteca. No em deslligaré d'aquest món i no descarto que l'any vinent surti un llibre amb tota l'experiència d'aquests vint anys".
Els seus companys li reten homenatge amb una exposició que, com no, té a veure amb el gènere negre i tot allò que entusiasma a Jordi Canal: films, novel•les i ambients on s'ha mogut els darrers vint anys de la seva vida. El programa Taquilla Inversa ha emès un reportatge sobre els seus 20 anys al capdavant de la Biblioteca la Bòbila.
EXPO CANAL from Televisió de L'Hospitalet on Vimeo.

1 comentaris:

 
Google Analytics Alternative