Jordi Pijoan-López. Els àngels de Sóar. Barcelona: Llibres de l'Índex, 2015. ISBN: 978-84-944144-3-5
L’empresari Miquel Garriga hauria evitat molts de problemes si hagués botat foc als antics dietaris del seu difunt oncle polític, el diplomàtic estatunidenc Charles Slott. Per contra, l’empresari va intentar treure’n benefici venent els textos a tercers, sense adonar-se que amb això es veuria obligat a emprendre un llarg viatge, amb escales a San Francisco, Haití, l’interior de Nord-amèrica i la vella Europa.
Els àngels de Sóar llença els seus fils argumentals en els primers temps de la lluita pels drets civils de la comunitat gai, la guerra bruta de la CIA i l’FBI, la recerca encoberta en armes químiques i biològiques, la implicació de les administracions estatals en el tràfic de drogues, les connivències dels organismes internacionals amb les grans corporacions farmacèutiques i alimentàries, i el saqueig d’Àfrica i Sud-amèrica per part de les potències occidentals.
Una novel·la que explica una història iniciada fa més de trenta anys i que no només no ha acabat, sinó que es renova amb la darrera epidèmia d’ebola a l’Àfrica.
Jordi Pijoan-López (Tortosa, 1970) Arqueòleg de formació, més enllà dels nombrosos textos científics publicats, ha dedicat la seva labor estrictament literària a la prosa. Ha estat guanyador del III Concurs de Conte JoEscric.com amb l’obra Una combinació prohibida, finalista al I Concurs Literari d’Humor Negre amb Psicofonia per a principiants –obra inclosa en aquest volum en la seva primera versió “decent” en català- i finalista a les edicions del concurs de contes hiperbreus El Basar e 1005 i 2006 amb les obres Crua Realitat i sotjada. Anteriorment, a llibres de l’Índex ha publicat –juntament amb el seu amic Manel Barrera- Tu no m’estimes, novel·la considerada una de les millors aportacions del 2008 al gènere negre en català, i Sang culé. Així mateix, ha participat en diversos reculls de relats, amb altres autors, com són El riu que parla i Galeria ebrenca.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada