14 de maig del 2014

Es presenten les bases del premi L'H Confidencial de novel·la negra 2015

[L'H digital, 13 de maig de 2014]




Organitzat per la Biblioteca la Bòbila

Ja està aquí una nova convocatòria del premi de novel·la negra L’Hospitalet Confidencial 2015. S’han donat a conèixer les bases de participació on es podran presentar autors d’arreu del món que mostraran els originals en castellà o català fins al 5 de setembre. El guanyador es coneixerà el proper mes de gener. 
Ara fa set anys (sic) va néixer un premi que volia posar en valor la novel·la negra. Era L’H Confidencial, una iniciativa de la Biblioteca la Bòbila, especialitzada en aquest gènere, que ha anat agafant volada i que ja és un dels premis més prestigiosos dins del món de la literatura negra.
L'Ajuntament ha donat a conéixer les bases de l’edició de l’any vinent. Poden participar els escriptors que ho vulguin, de qualsevol nacionalitat, amb obres escrites en castellà o català, originals i inèdites. Fins al 5 de setembre hi ha temps. La data de lliurament de les obres s’ha avançat per facilitar el procés d’edició dels llibres.
El director de la Biblioteca la Bòbila, Jordi Canal, ha dit que “hem fet aquest avançament perquè permet que l’editorial pugui treballar més tranquil·la, que l’editor revisi les galerades i el producte final estigui més acurat”.
El premi L’Hospitalet Confidencial va començar ara fa set anys gràcies a la col·laboració entre la Biblioteca la Bòbila i Roca Editorial. Els 12.000 eurosde dotació per al guanyador estan lluny dels 125.000 euros de premi de l’editorial RBA, però és un premi que gaudeix de gran prestigi entre la crítica i els lectors de novel•la negra.
Jordi Canal ha parlat d'aquest prestigi. "Un premi que dóna veu a escriptor novells i, d’altra banda, té un gran prestigi perquè autors consagrats s’hi presenten. Els lectors que hi participen no formen part de les picabaralles i capelletes d’escriptors. Llegeixen les obres, els agrada una o un altra i això és el més important”.
El jurat emetrà el seu veredicte el gener de l’any vinent i l’obra publicada es presentarà al març del 2015, a la Biblioteca la Bòbila. 


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative