31 de gener del 2014

Novel·la negra a l'Hospitalet

[El Far, 31 de gener de 2014]

Presentació de llibres, exposicions i clubs de lectura a la Biblioteca la Bòbila amb motiu de la BCNegra
La Biblioteca la Bòbila participa a la BCNegra, la trobada de novel·la negra de Barcelona, amb un seguit d’activitats relacionades amb el gènere negre i policíac del qual és especialista. Presentacions de llibres, exposicions, clubs de lectura, són algunes de les propostes.

El tret de sortida serà avui divendres, a les 19 hores, amb la presentació de la novel·la Estúpidos y felices, d’Alfredo Benedí, una novel·la sobre el tràfic de drogues. L’escriptora Susana Hernández, autora de Curvas peligrosas i Contra las cuerdas, serà l’encarregada de la presentació.

Del 4 al 28 de febrer es podrà visitar a la Bòbila l'exposició El Philip Marlowe de Raymond Chandler, una mostra bibliogràfica sobre el fons documental que té la biblioteca sobre Raymond Chandler i el seu personatge, el detectiu Philip Marlowe.

La mostra s’ha organitzat amb motiu del 80è aniversari de la creació del personatge, que va aparèixer per primera vegada en el relat El confidente, i coincidint amb la sortida al mercat del pastitx La rossa dels ulls negres, de Benjamin Black, a mode d’homenatge.

El director de la biblioteca, Jordi Canal, participarà en el lliurament del premi Pepe Carvalho 2014, que tindrà lloc el 6 de febrer, a les 19 hores, al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona. Canal ha estat membre del jurat que ha atorgat el premi a Andrea Camilleri, el creador del comissari Montalbano.

El 12 de febrer, a les 19 hores i en col·laboració amb l'editorial Alrevés, tindrà lloc una nova sessió del club de lectura crims.cat, al voltant del llibre Lluny d'aquí, de Jaume Benavente; i el 25 de febrer, a les 19 hores, el club de lectura de novel·la negra comentarà la novel·la Justicia, de Friedrich Dürrenmatt.

També el febrer tindrà lloc el cicle de cinema negre Olivier Marchal i el nou polar francès, un repàs al treball d'Olivier Marchal com a actor i director, amb títols com Asuntos pendientes (14 de febrer), MR 73 (21 de febrer), Diamond 13 (28 de febrer) i Les Lyonnais (7 de març). Les sessions començaran a les 19 hores.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative