12 de desembre del 2013

Bellvitge: patrimoni ocult de la literatura

[L'H digital, 11 de desembre de 2013]



Una xerrada de Carles Ferrer desvetlla la gran presència d'aquest barri a les novel·les

El barri de Bellvitge i la literatura s’han donat la mà aquest dimarts en una xerrada que s’ha fet a la biblioteca d’aquest barri. L’objectiu era mostrar que Bellvitge és el barri de l’àrea metropolitana més citat a la literatura, ja sigui de passada o com a un dels protagonistes.
El bibliotecari, soci i membre de la junta de CEL’H, Carles Ferrer, ha estat investigant durant 4 anys la presència de Bellvitge a la literatura posant de manifest que té una presència destacada en dues obres de Manuel Vàzquez Montalbán: “Los mares del sur” i “Los alegres muchachos de Atzabara”.

Segons Ferrer, la imatge de Bellvitge que es transmet en aquestes obres i en altres és la d’un barri lleig a nivell de paisatge urbà, però molt atractiu en quan a riquesa humana.

Durant la seva xerrada ha recordat que Bellvitge és un barri que ha evolucionat gràcies a la lluita de la seva població per dignificar-lo. També s’ha fet un recorregut per les diferents iniciatives que s’han dut a terme per tal de diferenciar la ciutat de L’Hospitalet de Barcelona.




0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative